בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: סלט קינואה, תפוחים וסלרי של השף צ'רלי פדידה

250 גרם קינואה "סוגת" מבושלת במים רותחים 8 דקות או עד לקבלת מרקם "אל דנטה", 1 תפוח עץ גרנד סמית קלוף וחתוך לקוביות, 1 גבעול סלרי חתוך אלכסונית, פילטים מחצי לימון, 50 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת עם חצי כפית מלח וכפית סוכר

תגובות

חומרים:

  • 250 גרם קינואה "סוגת" מבושלת במים רותחים 8 דקות או עד לקבלת מרקם "אל דנטה"
  • 1 תפוח עץ גרנד סמית קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 גבעול סלרי חתוך אלכסונית
  • פילטים מחצי לימון
  • 50 גרם אגוזי מלך קלויים במחבת עם חצי כפית מלח וכפית סוכר
  • 20 עלי טרגון קצוצים
  • 1 כפית דבש
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 3 כפות מיץ לימון
  • מלח דק
  • פלפל שחור גרוס

הכנה:

מניחים את הקינואה המבושלת בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים: תפוח עץ, סלרי, לימון, אגוזי מלך וטרגון קצוצים.

בקערית נפרדת מערבבים את הדבש, שמן הזית ומיץ הלימון ומערבבים לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את הרוטב לקינואה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים.

טוב לדעת: הסלט שמוגש כאן משלב מרקמים קראנצ'יים של קינואה, תפוח, אגוזים וסלרי. כדאי מאוד להשתמש בסלט זה כמתכון בסיס, ולשנות ולגוון אותו - אין לכם תפוחים? נסו אגסים. גוונו גם בעשבי התבלין והאגוזים לפי מה שאתם אוהבים או מה שיש בבית.

דן פרץ


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו