מתכון: סלט עגבניות טוסקני של השף רפי כהן

מרכיבים: 1 ק"ג עגבניות תמר בשרניות ובשלות, 1 ק"ג עגבניות תמר חצי בשלות, 300 גרם פלפל אדום מתוק, 300 גרם בצל סגול, קצוץ גס, 1 כוס עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה ונענע, מלח גס, פלפל שחור, שמן זית, 1/2 כוס מיץ ליים וגרידה מהקליפה

גלריה
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גלריה

חומרים:

  • 1 ק"ג עגבניות תמר בשרניות ובשלות
  • 1 ק"ג עגבניות תמר חצי בשלות
  • 300 גרם פלפל אדום מתוק
  • 300 גרם בצל סגול, קצוץ גס
  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה ונענע
  • מלח גס, פלפל שחור
  • שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ ליים וגרידה מהקליפה

הכנה:

חותכים את העגבניות הבשלות לרבעים ומסירים את הגרעינים. מפזרים את העגבניות על תבנית ומוסיפים מעל מלח גס, פלפל גרוס ושמן זית בנדיבות. אופים בחום בינוני למשך 20 דקות. קולים את הפלפלים על אש חשופה עד לקבלת שכבה שחורה מסביב לכל הפלפל. מקררים ומקלפים את הפלפלים ולאחר מכן חותכים אותם לרצועות דקות. שולקים את העגבניות החצי בשלות במים רותחים, כדי שנוכל לקלפן בקלות. חותכים את העגבניות לרבעים או לשמיניות ומשרים בתוך צנצנת עם שמן זית ומלח גס במשך כשלוש שעות. מערבבים בקערה גדולה את עשבי התיבול הקצוצים, הבצל, העגבניות האפויות, העגבניות מהצנצנת והפלפלים הקלויים. מוסיפים את מיץ הליים, הגרדה ומלח ופלפל לפי הטעם.

רפי כהן כובש סרדיניםצילום: תומר אפלבאום

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ