בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

רוטב ויניגרט: שש וריאציות על הרוטב האהוב מכולם

מסלט חסה ועד סלט אסיאתי, עם חומץ או מיץ הדרים. איך להכין רוטב ויניגרט בשלל טעמים

תגובות

בשלן בעל ניסיון יודע שהצלחה של ארוחה נקבעת על ידי הקפדה על שני דברים עיקריים: טריות חומרי הגלם ודיוק טעמי הרוטב. רוטב לסלט אולי ייראה לחלקכם כפרט שולי בארוחה שלמה, אבל מניסיוני למדתי שוויניגרט טוב הוא שעושה את ההבדל. תורת הרטבים אינה תורה מסובכת. יש לשמור על כמה עקרונות פשוטים, להפעיל מעט שיקול דעת ולתבל במעט השראה, הלא היא החתימה האישית של טעמכם.

רוטב ויניגרט מתבל מגוון גדול של סלטים, החל בסלט חסה קלאסי, דרך סלטים המשלבים אגוזים ופירות טריים, סלטי ירקות, סלטים אסיאתיים שמכילים אטריות, בשר ועוף, וכלה בסלטי ירקות מבושלים או צלויים.

הכנתו של ויניגרט קלאסי תתחיל בשימוש בשמן איכותי. שמן זית הוא הנפוץ והמומלץ מכולם, אבל יש להשתמש בשמן זית בעל טעם עדין כדי שטעמו לא ישתלט על שאר טעמם של שאר מרכיבי הוויניגרט. זני שמן הזית המומלצים הם ארבינקה, פיקואל או לצ'ינו מכבישה קרה בעל חמיצות נמוכה (עד 0.4%). לשם הגיוון אפשר לשלב בין שמן זית לבין שמן אגוזים, שמן ענבים, שמן בוטנים (לרטבים אסיאתיים) או שמן אבוקדו.

היחס הקלאסי בוויניגרט הוא שני שלישים שמן ושליש מיץ לימון סחוט טרי, או חומץ בן יין, מיץ הדרים (ליים, תפוז, אשכולית) או שילוב ביניהם. החומץ המומלץ לשימוש יהיה בעל חמיצות עדינה וטעם משובח כגון חומץ יין שרי חרז', חומץ שמפניה, חומץ טרגון וחומץ העשוי מפירות (פטל או תאנים). כדי להבטיח את היחס הנכון, רצוי לצקת את מיץ הלימון או החומץ שבחרתם לתוך צנצנת זכוכית שקופה, בעלת דפנות ישרות.

רוטב ויניגרט
לימור לניאדו תירוש

בשלב השני מוסיפים שמן, שיצוף מעל, עד שנפחו יהיה כפול מנפח החומץ או מיץ הלימון. כעת אפשר להוסיף את שאר חומרי התיבול: חרדל, דבש, סילאן, יוגורט, טחינה, מעט שום, תבלינים, עשבי תיבול או כל תוספת שתבחרו להעשרת הטעם. לאחר הכנסת כל החומרים סוגרים את הצנצנת היטב ומנערים עד קבלת רוטב חלק. כדאי להכין ויניגרט שעה לפני מועד הארוחה, כך שמרכיביו יתמזגו טוב יותר ולתקן את טעמו רק טרם ההגשה.

ויניגרט שעמד שעות ספורות או יום בקירור עלול לאבד את איזון טעמו העדין. בוויניגרט שמכיל עשבי תיבול יש לקצוץ את העשבים ולהוסיפם לרוטב סמוך למועד המזיגה על הסלט, שכן הם עלולים להשחיר ולאבד את טעמם הרענן.

חשוב להוסיף טעמים שיתחברו אל שאר מרכיבי הסלט ויחזקו אותם ולא כאלה שיאפילו על טעמם. לדוגמה, סלט חסה שמכיל פירות ישתלב מצוין עם רוטב ויניגרט מתקתק שיעמיק את מתיקות הפירות. סלט שמכיל עגבניות או ירקות ירוקים כגון אספרגוס או תרד ישתלב נפלא עם רוטב חמצמץ.

מתכון ויניגרט קלאסי

מתכון ויניגרט אשכוליות אדומות

מתכון ויניגרט סומק ונענע

מתכון ויניגרט רוקפור

מתכון ויניגרט אסיאתי

מתכון ויניגרט אנשובי ופרמזן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו