בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: ויניגרט רוקפור

מרכיבים: 2 כפות (30 מ"ל) חומץ שרי או חומץ טרגון, כף מיץ לימון, 3 כפות (45 מ"ל) שמן אגוזים, רבע כוס שמן זית (60 מ"ל), שן שום קצוצה, 70 גרם גבינת רוקפור חריפה מפוררת לפירורים קטנים, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית סוכר

תגובות

רוטב חורפי, סמיך ובעל טעם עשיר. מתאים לשלבו עם חסה מתוקה עם עלים מרירים כמו אורוגולה, רוקט, אנדיב ושומר, בתוספת פירות טריים ואגוזים. טוב להוסיפו לשעועית ירוקה חלוטה המוגשת חמימה עם שברי אגוזי לוז או שומשום קלוי.

חומרים:

  • 2 כפות (30 מ"ל) חומץ שרי או חומץ טרגון
  • כף מיץ לימון
  • 3 כפות (45 מ"ל) שמן אגוזים
  • רבע כוס שמן זית (60 מ"ל)
  • שן שום קצוצה
  • 70 גרם גבינת רוקפור חריפה מפוררת לפירורים קטנים
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית סוכר

הכנה:

לרוטב עם חתיכות רוקפור: שמים את כל החומרים בצנצנת בעלת מכסה הנסגר היטב, סוגרים ומנערים עד קבלת רוטב חלק (חתיכות הרוקפור ינקדו את הרוטב), טועמים ומתקנים תיבול.

לרוטב חלק: טוחנים בבלנדר את כל המרכיבים עד תערובת חלקה. אם הרוטב סמיך מוסיפים כף או שתיים מים, עד קבלת הסמיכות הרצויה. אם הגבינה חריפה מדי אפשר להוסיף כף או שתיים שמנת מתוקה, שמנת חמוצה או יוגורט לדילול חריפות הרוקפור. מתקנים תיבול ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו