בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: סלט אפוי של גזר, בייבי סלק וגרגיר נחלים

מרכיבים: 5 יחידות בייבי סלק שטוף היטב, 5 גזרים כתומים, סגולים או אדומים קלופים, עדיף טריים עם הגבעולים, 2 כפות שמן זית, רבע כפית מלח אטלנטי, רבע כפית פלפל שחור גרוס, צרור גרגיר נחלים או עלי רוקט, כף שמן זית, כפית מיץ לימון ...

תגובות

הגזרים החרוכים מוסיפים לסלט הקלאסי מראה ייחודי, מושך עין וחיך

חומרים:

  • 5 יחידות בייבי סלק שטוף היטב
  • 5 גזרים כתומים, סגולים או אדומים קלופים, עדיף טריים עם הגבעולים
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח אטלנטי
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • צרור גרגיר נחלים או עלי רוקט
  • כף שמן זית
  • כפית מיץ לימון
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • כפית שומשום לבן
  • כפית שומשום שחור

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בתבנית את הסלקים, בוזקים כף שמן זית, חצי מכמות המלח והפלפל וצולים חצי שעה.

חוצים את הגזרים לשניים, לאורכם, מושחים בשמן זית, יתרת המלח והפלפל ומוסיפים לתבנית. ממשיכים באפיית הסלקים והגזרים עוד חצי שעה. מצננים לטמפרטורת החדר.

חוצים את הסלקים הבינוניים לשניים ואת הקטנים משאירים בשלמותם.

מערבבים את גרגיר הנחלים עם שמן זית ומיץ לימון, מוסיפים את ירקות השורש ומעבירים לקערת הגשה. בוזקים מעל טחינה גולמית ואת שני סוגי השומשום ומגישים מיד.
 

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו