מתכון: סלט גרגירי כוסמין עם דלעת ערמונים ופטריות

מרכיבים: כוס גרגירי חיטת כוסמין מלאה, 2 דלעות ערמונים קלופות וחתוכות לקוביות קטנות, 2 כפות שמן זית, מעט מלח גס, 2 כרישות פרוסות לעיגולים, 3 כפות שמן זית, 4 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים, 1 כפית ג'ינג'ר מגורר...

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש

חומרים (6 מנות):

  • כוס גרגירי חיטת כוסמין מלאה
  • 2 דלעות ערמונים קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
  • 2 כפות שמן זית מעט מלח גס
  • 2 כרישות פרוסות לעיגולים
  • 3 כפות שמן זית
  • 4 גבעולי בצל ירוק פרוסים לעיגולים דקים
  • 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
  • שן שום קצוצה דק
  • 2 סלסילות פטריות שימג'י או 2 סלסילות פטריות שמפיניון קטנות חצויות לחצי
  • 4 כפות סויה
  • חופן נבטי חמניות
  • פלפל אדום חריף פרוס לעיגולים דקים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מעט מלח ופלפל שחור

הכנה:

בקערה עם מים משרים את גרגירי הכוסמין שעה. מסננים ומבשלים בסיר עם מים עד ריכוך, כ-20-30 דקות. מסננים.

מחממים תנור ל-200 מעלות. צולים בו קוביות דלעת ערמונים משוחות בשמן זית ומעט מלח כ-15 דקות. על להבה נמוכה, מטגנים במחבת עם שמן זית את עיגולי הכרישה עד ריכוך. מוסיפים בצל ירוק, שום וג'ינג'ר ומטגנים עוד דקה. מגבירים את הלהבה, מוסיפים פטריות ומקפיצים דקה. מוסיפים סויה, מבשלים דקה ומכבים את האש. מערבבים את כל שאר החומרים, מתקנים תיבול ומגישים.

סלט גרגירי כוסמין עם דלעת ערמונים ופטריותצילום: לימור לניאדו תירוש

תגיות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ