מתכון: סלט פסטה עם עגבניות מיובשות
קיצי, מהיר וקליל: סלט פסטה עם עגבניות שרי ועגבניות מיובשות, גבינה פטה וזיתים של השף טל יעקב
הארץ
הארץ
האמת היא שמבחינתי לא צריך מתכון לסלט פסטה. זהו מסוג הסלטים שאפשר לשחק בלי סוף עם המרכיבים ולקבל מנה מצוינת. הנה אחת הדוגמאות.
חומרים (4 מנות):
500 גרם פסטה פנה
שמן זית
חצי כפית מלח
200 גרם פסטו
300 גר עגבניות שרי שטופות וחתוכות לרבעים
50 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות
50 גרם זיתים מגולענים, חתוכים לרבעים
250 גרם פטה חתוכה לקוביות קטנות
הכנה:
בסיר גדול מרתיחים מים עם מעט שמן זית וחצי כפית מלח. מבשלים את הפסטה לפי הזמן המומלץ ומסננים. מעבירים לקערה, מכניסים את כל המרכיבים למעט הפטה ומערבבים. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל את הפטה ומגישים.
צילום: טל יעקב