חריפה, מנחמת וממכרת: מרמומה היא התשובה הטוניסאית למטבוחה

המרמומה היא סלט מבושל וריחני של עגבניות, פלפלים והרבה שום, כל כך טוב שכל מה שצריך ליד זה לחם. כך תכינו אותה בקלות

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
נעים להכיר: מרמומהצילום: מתן שופן

אצלי בבית אוכלים מרמומה, וסבתי שתחיה קוראת לזה "מקבובה". שאר העולם מסיבה לא ברורה קורא לזה "מטבוחה". אתם יכולים לתאר לעצמכם את הפעם הראשונה בה ביקשתי בציבור שיעבירו לי את המרמומה. הגבות המורמות, העיניים הפעורות והצחוק המתגלגל הביאו אותי מהר מאוד להבנה שמשהו מוזר בעולם הזה שמסביבי. לא אני.

יש לי בעיה עם עגבניות מאז שנולדתי, ועם זאת - מגיל קטן אני חסיד של מרמומה. אני הכי אוהב שיוצא לאימא שלי 'בטעות' חריף מדי. כי כמוני גם היא חסידה של החריף, לעומת שאר בני הבית שיצאו משום מה אשכנזים-מדי.

לאחרונה קיבלתי את המתכון מאימי. כך, אני מוצא את עצמי מדי פעם בימי שישי מעמיד סיר של מרמומה, וריח של בית עולה ממנו.

חומרים:

החומרים הדרושים: שילוב של זנים שונים של עגבנייה מעשיר את המרמומהצילום: מתן שופן

גמבה אדומה
גמבה ירוקה
5-6 עגבניות בשלות ואדומות (אפשר להמיר חלק מהעגבניות בחצי קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות. אישית ממליץ על mutti)
לאוהבי החריף: חצי פלפל חריף
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
חצי כוס שמן נייטרלי
כפית מלח
5 שיני שום פרוסות

ההכנה:

חותכים את העגבניות לריבועים, ומניחים בסיר קטן (מאחר ומדובר בבישול ארוך, מומלץ להשתמש בסיר עם תחתית עבה או כפולה). אפשר גם לחלוט את העגבניות, ולקלף את קליפתן אך זהו לא שלב הכרחי.
חותכים את הגמבות לריבועים ומניחים על העגבניות. אם אוהבים חריף, זה השלב שבו פורסים את הפלפל הירוק החריף לטבעות, ומוסיפים יחד עם הגמבה.

חותכים את הפלפלים והעגבניותצילום: מתן שופן


יוצקים גם את העגבניות המרוסקות על גבי הפלפלים.

שופכים את העגבניות המרוסקות מעל הגמבות והעגבניות החתוכותצילום: מתן שופן


בקערה קטנה נפרדת מכינים תערובת: שמן, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ושום. מערבבים היטב. בעזרת כף, מפזרים את התערובת בצורה אחידה בסיר.
מדליקים את אש קטנה, ומכסים את הסיר.

בקערה קטנה נפרדת מכינים תערובתצילום: מתן שופן

חשוב מאוד! לא להוסיף מים במהלך הבישול. הירקות מפרישים המון נוזלים.
משך הבישול הוא לפחות שעתיים. מדי חצי שעה אפשר לבדוק שהתחתית לא נשרפת (במיוחד כאשר משתמשים בסיר עם תחתית דקה), ולתת ערבוב קטן (בעיקרון, אין צורך לערבב יותר מדי).

חשוב מאוד, לא להוסיף מיםצילום: מתן שופן


מכבים את האש כאשר מרבית הנוזלים התאדו, והמרמומה במרקם הרצוי. מניחים לה להצטנן, ומאחסנים במקרר.

מרמומהצילום: מתן שופן

_____

מתן שופן הוא צלם וכתב אוכל ובעל הבלוג טוניס שולחן

תגיות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ