בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

חריפה, מנחמת וממכרת: התשובה הטוניסאית למטבוחה

המרמומה היא סלט מבושל וריחני של עגבניות, פלפלים והרבה שום, כל כך טוב שכל מה שצריך ליד זה לחם. כך תכינו אותה בקלות

30תגובות
מתן שופן

אצלי בבית אוכלים מרמומה, וסבתי שתחיה קוראת לזה "מקבובה". שאר העולם מסיבה לא ברורה קורא לזה "מטבוחה". אתם יכולים לתאר לעצמכם את הפעם הראשונה בה ביקשתי בציבור שיעבירו לי את המרמומה. הגבות המורמות, העיניים הפעורות והצחוק המתגלגל הביאו אותי מהר מאוד להבנה שמשהו מוזר בעולם הזה שמסביבי. לא אני.

יש לי בעיה עם עגבניות מאז שנולדתי, ועם זאת - מגיל קטן אני חסיד של מרמומה. אני הכי אוהב שיוצא לאימא שלי 'בטעות' חריף מדי. כי כמוני גם היא חסידה של החריף, לעומת שאר בני הבית שיצאו משום מה אשכנזים-מדי.

לאחרונה קיבלתי את המתכון מאימי. כך, אני מוצא את עצמי מדי פעם בימי שישי מעמיד סיר של מרמומה, וריח של בית עולה ממנו.

חומרים:

מתן שופן

גמבה אדומה
גמבה ירוקה
5-6 עגבניות בשלות ואדומות (אפשר להמיר חלק מהעגבניות בחצי קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות. אישית ממליץ על mutti)
לאוהבי החריף: חצי פלפל חריף
כף פפריקה מתוקה
כף פפריקה חריפה
חצי כוס שמן נייטרלי
כפית מלח
5 שיני שום פרוסות

ההכנה:

חותכים את העגבניות לריבועים, ומניחים בסיר קטן (מאחר ומדובר בבישול ארוך, מומלץ להשתמש בסיר עם תחתית עבה או כפולה). אפשר גם לחלוט את העגבניות, ולקלף את קליפתן אך זהו לא שלב הכרחי.
חותכים את הגמבות לריבועים ומניחים על העגבניות. אם אוהבים חריף, זה השלב שבו פורסים את הפלפל הירוק החריף לטבעות, ומוסיפים יחד עם הגמבה.

מתן שופן


יוצקים גם את העגבניות המרוסקות על גבי הפלפלים.

מתן שופן


בקערה קטנה נפרדת מכינים תערובת: שמן, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, מלח ושום. מערבבים היטב. בעזרת כף, מפזרים את התערובת בצורה אחידה בסיר.
מדליקים את אש קטנה, ומכסים את הסיר.

מתן שופן

חשוב מאוד! לא להוסיף מים במהלך הבישול. הירקות מפרישים המון נוזלים.
משך הבישול הוא לפחות שעתיים. מדי חצי שעה אפשר לבדוק שהתחתית לא נשרפת (במיוחד כאשר משתמשים בסיר עם תחתית דקה), ולתת ערבוב קטן (בעיקרון, אין צורך לערבב יותר מדי).

מתן שופן


מכבים את האש כאשר מרבית הנוזלים התאדו, והמרמומה במרקם הרצוי. מניחים לה להצטנן, ומאחסנים במקרר.

מתן שופן

_____

מתן שופן הוא צלם וכתב אוכל ובעל הבלוג טוניס שולחן



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו