סלט ירוק לא כמו של כולם

מצד אחד תפוח ירוק חמצמץ, מצד שני תרד חי ופריך, ביניהם שלל ירקות, כולל צ'ילי ירוק חריף וגרעינים שעושים חגיגה חמוצה-מתוקה-חריפה וקראנצ'ית

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן

כתיבת בלוג אוכל היא לא דבר של מה בכך. מעבר להשראה הנדרשת עבור המתכונים עצמם, יש גם להצטייד במצרכים, לצלם כל שלב בבישול, לערוך את התמונות, לחשוב על טקסט, לעלות על הכתב את המתכון ורק אז לפרסם. זו אחת הסיבות שאני כל כך אוהב לעשות שיתופי פעולה עם בלוגים אחרים; התהליך הוא הרבה יותר מהנה, ובעיקר מפרה. ואם זה מפרה, אזי אך טבעי שהפוסט שלי לכבוד ט"ו בשבט יהיה בקונספט שכזה. חבריי לבלוגספירת האוכל (גיל שמבשל ואוכל ורחלי שכותבת את הבלוג "קרוטית") ואני נפגשנו כדי לקצוץ את שיתוף הפעולה הנוכחי: סלטים, שכל-כולם חגיגת הלל גדולה לטבע הישראלי השופע. אגב, על מנת להצטייד בכל הטוב הזה הגענו לשוק התקווה בשעות הבוקר. כפי שהבנתי מהר מאוד מגיל ורחלי, ובניגוד מוחלט לבריאות המתפרצת בפרויקט הזה, אין דבר כזה "מוקדם מדי" בשביל מלוואח. וסאלוף. ולחוח.

אז מה כולל הפרויקט? רחלי הכינה סלט לא שגרתי עם שילובים מעניינים: אבוקדו וקיווי? בהחלט, ואפילו תוסיפו לזה שקדים מקורמלים. גיל מספק מתכון לסלט כרוב עשיר במיוחד עם נבטים, גרעינים וחמוציות ורוטב הדרי מפתיע. אני בחרתי בסלט ירוק חמוץ-מתוק-חריף וקראנצ'י: מצד אחד תפוח ירוק חמצמץ, מצד שני תרד חי ופריך, ביניהם שלל ירקות, כולל צ'ילי ירוק חריף, וגרעינים שעושים הרבה כיף. 

מתכון לסלט ירוק עד

חומרים:

ירקות:

חצי חבילת תרד
3 יחידות בצל ירוק
רבע צרור כוסברה (אם באופן לא ברור אתם לא אוהבים כוסברה, אפשר להמיר בפטרוזיליה)
תפוח עץ ירוק מזן גרנד סמית'
8-10 יחידות שעועית רחבה
רבע פלפל ירוק חריף טרי
שמן שומשום
כף גרעיני חמניה
כף גרעיני דלעת
כף שומשום
כף שבבי שקדים

רוטב:

רבע כוס ויניגרט פטל בלסמי
שמינית כוס שמן זית
חצי לימון סחוט
כפית שטוחה של חרדל דיז'ון חלק
פלפל שחור גרוס
מלח דק

אם אין ברשותכם ויניגרט פטל, ניתן להמיר אותו בחומץ בלסמי, אך ביחס הפוך לשמן. כלומר, רבע כוס שמן זית ושמינית כוס חומץ בלסמי.

ההכנה:
מאדים את השעועית הרחבה בשלמותה כחמש דקות עד שצבעה הירוק מתחזק משמעותית. חותכים את השעועית המאודה בצורה גסה, וזורקים למחבת חמה עם מעט שמן שומשום. מערבבים ומקפיצים בתדירות גבוהה, כך שהשעועית תצרב אך לא תישרף.

התוספת הקראנצ'יתצילום: מתן שופן

שוטפים היטב את הירקות: בצל ירוק, תרד וכוסברה. בחורף יש לירקות נטייה להיות מכוסים בהרבה יותר חול (גשם ובוץ, אתם יודעים), ולכן מומלץ להשרות את הירקות בקערה גדולה עם מים ולאחר מספר דקות לשטוף אותם במים זורמים.
קוצצים דק את הירקות, כולל גם את הפלפל החריף.

הצד הירוקצילום: מתן שופן

קולים את השקדים, השומשום והגרעינים במחבת חמה (זהירות, עלול להישרף! להקפיד להשגיח).
בכוס או בקערה קטנה נפרדת, מערבבים את כל חומרי הרוטב.
לבסוף (כדי שלא ישחיר), חותכים את התפוח לשני חצאים, ומסירים את ליבתו. פורסים את שני החצאים לפרוסות דקות.
מערבבים את כל הירקות החתוכים יחד עם הרוטב, ומגישים מיד.

סלט ירוק עד של מתן שופןצילום: מתן שופן

_____

מתן שופן הוא צלם וכתב אוכל ובעל הבלוג טוניס שולחן

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ