מתכון: סלט עגבניות וגבינה צ'רקסית של השף אסף שנער

סלט קיצי עשיר ומיוחד, עם גבינה צ'רקסית, פלפל חריף ואנשובי. התוצאה: סלט קצת מלוח וקצת חריף עם הפתעות מענגות בפנים

אסף שנער, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט עגבניות וגבינה צ'רקסית
סלט עגבניות וגבינה צ'רקסיתצילום: דודו בכר
אסף שנער, שף אורח

סלט עגבניות וגבינה צ'רקסית של השף אסף שנער, מחוות צוק-המעדניה

חומרים (2 מנות):

100 גרם עגבניות שרי צבעוניות, חצויות

1 צנונית, פרוסה דק

4 פרוסות דקות ועגולות של בצל סגול

5 פרוסות פלפל חריף ירוק

80 גרם גבינה צ'רקסית

5 זיתי טאסוס מגולענים, חצויים

5 פילטים של אנשובי אורטיז

1 כף שמן זית

מיץ מ-1/2 לימון

קמצוץ מלח אטלנטי

קמצוץ פלפל שחור גרוס גס

קמצוץ סומאק

10 עלים של פטרוזיליה

ההכנה:

מסדרים את עגבניות השרי על צלחת שטוחה.
מניחים על גבי העגבניות את הצנוניות, מפזרים את הבצל והפלפל החריף.
בוצעים את הגבינה לחתיכות קטנות ומסדרים בצלחת.
מפזרים את הזיתים והאנשובי.
מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח, פלפל, מעט סומאק ופטרוזיליה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ