מנות לעבודה |

סלט פסטה קר עם עגבניות ארוגולה ומוצרלה

השף ברק אלמיש (ממופת בראסרי) מציע סדרת מנות שאפשר להכין בקלות ליום עבודה. אחרי ההכנה, כל מה שנשאר זה להכניס למיקרו

ברק אלמיש, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט פסטה קר עם עגבניות ומוצרלה
סלט פסטה קר עם עגבניות ומוצרלהצילום: דודו בכר
ברק אלמיש, שף אורח

מתכון לסלט פסטה קר עם עגבניות אורוגולה ומוצרלה

חומרים ל- 4 סועדים:

400 גרם פסטה יבשה (עדיף לינגוויני, פפרדלה, או מאפלדיני)

400 גרם עגבניות שרי חצויות

400 גרם כדורי מוצרלה (עדיף מוצרלה די בפאלו אבל גם בקר יהיה נהדר במתכון הזה) פרוסים לעובי ס"מ בערך.

100 גרם עלי אורוגולה

100 מ"ל שמן זית

100 גרם בזיליקום

20 גרם צנובר

20 מ"ל חומץ בלסמי

ההכנה:

טוחנים במעבד מזון את הבזיליקום עם הבלסמי והצנובר מוסיפים תוך כדי ערבוב את השמן במזיגה איטית עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד מעבירים לכלי אחסון ושמים בצד.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומורידים למי קרח על מנת לעצור בישול מעבירים לכלי ומאחסנים בצד.

בקערה גדולה מערבבים את הפסטה עם המוצרלה והשרי, מתבלים בווינגרט בזיליקום מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם ולסיום מוסיפים עלי אורוגולה טריים וקצת שמן זית מלמעלה.

ניתן להוסיף גם פרמזן מגורד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ