בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

סלט שנקליש

שנקליש הוא מאכל העשוי מיוגורט, גבינה ערבית או גבינת לבּנה חמצמצה, ומתובל בתערובת תבלינים ייחודית, ולכל טבח יש תערובת שמאפיינת אותו. הכנת השנקליש אורכת יומיים, ולכן כדאי לתכנן את המנה מראש. מתכון מתוך הספר: "המטבח הערבי הגלילי"

תגובות
סלט שנקליש
אמיר דיב

מתכון לסלט שנקליש

להכנת 4 מנות:

1 בצל קצוץ גס

1 כוס נענע טרייה קצוצה

5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון

מלח לפי הטעם

להכנת גבינת שנקליש

1 ליטר יוגורט עיזים או בקר

תערובת תבלינים שמכילה:

1 כף מלח

1/4 פלפל שאטה גרוס

1/4 פפריקה מתוקה

1/4 נענע יבשה

1/4 זעתר יבש

1/4 פלפל שחור גרוס

ההכנה:

להכנת גבינת השנקליש מערבבים את כל החומרים יחד ומעבירים למסננת בד חיתול (או בד להכנת גבינות) המונחת מעל קערה. מכניסים את התערובת למקרר ומניחים לה להגיר נוזלים במשך יומיים, מדי שעה בודקים ומרוקנים את הקערה מהנוזלים.

לאחר יומיים מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים ממנה כדורים. מסדרים את כדורי הגבינה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל- 50 מעלות ומניחים לגבינה להתייבש בתוכו במשך 12 שעות. לאחר הייבוש מאחסנים בקופסה אטומה במקפיא או במקרר.

להכנת הסלט מערבבים את מרכיבי הסלט היטב ומוסיפים מחצית מכמות כדורי הגבינה. מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים למעלה את שאר כדורי גבינת השנקליש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו