מתכון

סלט שנקליש

שנקליש הוא מאכל העשוי מיוגורט, גבינה ערבית או גבינת לבּנה חמצמצה, ומתובל בתערובת תבלינים ייחודית, ולכל טבח יש תערובת שמאפיינת אותו. הכנת השנקליש אורכת יומיים, ולכן כדאי לתכנן את המנה מראש. מתכון מתוך הספר: "המטבח הערבי הגלילי"

ג׳ול שלופה
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט שנקליש
סלט שנקלישצילום: אמיר דיב
ג׳ול שלופה

מתכון לסלט שנקליש

להכנת 4 מנות:

1 בצל קצוץ גס

1 כוס נענע טרייה קצוצה

5 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

2 כפות שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון

מלח לפי הטעם

להכנת גבינת שנקליש

1 ליטר יוגורט עיזים או בקר

תערובת תבלינים שמכילה:

1 כף מלח

1/4 פלפל שאטה גרוס

1/4 פפריקה מתוקה

1/4 נענע יבשה

1/4 זעתר יבש

1/4 פלפל שחור גרוס

ההכנה:

להכנת גבינת השנקליש מערבבים את כל החומרים יחד ומעבירים למסננת בד חיתול (או בד להכנת גבינות) המונחת מעל קערה. מכניסים את התערובת למקרר ומניחים לה להגיר נוזלים במשך יומיים, מדי שעה בודקים ומרוקנים את הקערה מהנוזלים.

לאחר יומיים מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים ממנה כדורים. מסדרים את כדורי הגבינה בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל- 50 מעלות ומניחים לגבינה להתייבש בתוכו במשך 12 שעות. לאחר הייבוש מאחסנים בקופסה אטומה במקפיא או במקרר.

להכנת הסלט מערבבים את מרכיבי הסלט היטב ומוסיפים מחצית מכמות כדורי הגבינה. מסדרים בצלחת הגשה ומפזרים למעלה את שאר כדורי גבינת השנקליש.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ