שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
ניר עופר, שף אורח
סלט תפוחי אדמה
סלט תפוחי אדמהצילום: תומר אפלבאום
ניר עופר, שף אורח

כמנות ראשונות או לצד מנות עיקריות, אף ארוחה (ובטח חגיגית) אינה שלמה בלי כמה וכמה סלטים ולא חשוב מאיזו עדה אתם. היופי בכל העניין הוא שמעבר לסלט הקצוץ המוכר והשגרתי, יש כאן פוטנציאל עצום לסלטים בכל מיני ואריאציות: טריים, אפויים, מבושלים, מטוגנים, מאודים ועוד. בכל ים הסלטים שהפכו לנוכחים קבועים בארוחות כאן אפשר למצוא את הסלק והגזר, את המטבוחה, הטאבולה, סלט תפוחי אדמה שמהווים פסיפס למכלול ההשפעות שיש כן. לא רק לכבוד החג, אלא בכלל - חזרנו לחמש קלאסיקות שתמיד כיף לאכול:

מתכון לסלט סלק אדום

סלט סלק
סלט סלקצילום: תומר אפלבאום

טיפ קטן: מומלץ להכין כשעה לפני ההגשה על מנת שהסלק יספוג את הטעמים.

חומרים:

3 סלקים מגוררים

חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

3 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

מיץ מלימון טרי

שמן זית

ההכנה:

בקערת ערבוב מערבבים את הסלקים המגוררים, עלי הפטרוזיליה ושיני השום. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מתכון לסלט ארטישוק

סלט ארטישוק
סלט ארטישוקצילום: תומר אפלבאום

טיפ קטן: ניתן להשתמש בלבבות ארטישוקים קפואים או משומרים.

חומרים:

10 לבבות ארטישוק

3 גבעולי בצל ירוק קצוץ

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

מיץ לימון (לפי הטעם)

שמן זית

מלח ופלפל

ההכנה:

צורבים את לבבות האטישוק עם מעט שמן זית במחבת. בקערת ערבוב מניחים את כל המרכיבים ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ופלפל ומיץ לימון ומגישים.

מתכון לסלט עגבניות חריף

סלט עגבניות חריף
סלט עגבניות חריףצילום: תומר אפלבאום

חומרים:

3 עגבניות בשלות

2 פלפלים ירוקים חריפים

חצי כוס עלי נענע קצוצים

4 שיני שום כתוש

חצי כוס בצל ירוק קצוץ גס

רבע כוס שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם

ההכנה:

חותכים את העגבניות לקוביות ואת הפלפלים לטבעות ומעבירים לקערת ערבוב. מוסיפים בצל ירוק, נענע ושום כתוש ומערבבים. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומגישים.

מתכון לסלט בורגול

סלט בורגול
סלט בורגולצילום: תומר אפלבאום

חומרים:

200 גרם בורגול (דק)

חצי כוס נענע טרייה קצוצה 

חצי כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

2 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות

½ כוס מיץ לימון סחוט

שמן זית לפי הטעם  

מלח ופלפל שחור לפי טעם

ההכנה:

משרים את הבורגול במים למשך חצי שעה ומסננים. מעבירים את הבורגול לקערת ערבוב ומוסיפים את יתר המרכיבים. מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית. מערבבים ומגישים.

מתכון לסלט תפוחי אדמה

סלט תפוחי אדמה
סלט תפוחי אדמהצילום: תומר אפלבאום

חומרים:

3 תפוחי אדמה גדולים

4 ביצים קשות

2 כפות צלפים / מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנות

כפית חרדל

שתי כפות מיונז

מלח

פלפל

ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד ריכוך. מקלפים את הביצים הקשות ואת תפוחי האדמה וחותכים לקוביות. מעבירים לקערת ערבוב יחד עם הצלפים או המלפפון החמוץ. מוסיפים חרדל, מיונז, מלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. ניתן להוסיף בצל קצוץ קטן או פטרוזיליה קצוצה לפי הטעם.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ