אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלט עגבניות של הרברט סמואל

הפסקת חשמל במסעדת הרברט סמואל גרמה ליונתן רושפלד לאלתר מנה מעגבניות. התוצאה - אחד הסלטים המפורסמים והמעולים שהיו בתל אביב

תגובות
סלט עגבניות של הרברט סמואל
רותם מימון

הסיפור מאחורי סלט העגבניות שליווה את המסעדה שהקים רושפלד - הרברט סמואל מיום הפתיחה ועד סגירתה. בזמן ההכנות הוזמן צוות המסעדה לטעימות מהתפריט. לצערם הרב היתה הפסקת חשמל ועל כן, יכלו לטעום רק מנות קרות. באותו היום הגיעו סוגים רבים של עגבניות למסעדה, ורושפלד החליט להכין לארוחת הצוות סלט מכל העגבניות. המנה גררה תשואות רבות ודרישה להכניסה לתפריט. השאר, היסטוריה.

כמות המנות: 2-3 סועדים

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

להכנת הרסק (כמות של 500 גרם):

30 גרם מחית צ'ילי
30 גרם שום כתוש
15 גרם מלח
3 כפות שמן זית
3 כפות מיץ לימון

לעגבניות צלויות:

חצי עגבניה פרוסה ל-4 פלחים
2 עלי אורגנו
1 כפית סוכר
מלח
2 כפות שמן זית
ביצה אחת (חלמון)

לסלט:

300 גרם עגבניות שרי חצויות
4 חתיכות עגבניה צלויה
רבע בצל סגול חתוך לז'וליין
1 צנונית פרוסה
3 עלי בזיליקום
5 זיתים מגולענים
1 חלמון (מוכן על פי ההוראות)
15 גרם גבינת טולום
עלה אורגנו
1 טבעת צ'ילי
חופן קטן של מיקרו בזיליקום לפיזור מעל המנה.

אופן ההכנה:

1. מכינים את העגבניות הצלויות - מערבבים את שמן הזית, הסוכר, המלח והאורגנו ומורחים על פלחי העגבניות. מכניסים לתנור לצלייה עד שהעגבנייה מושחמת.

2. מבשלים את הביצה (חלמון) - שמים בסיר מים עם מלח. מרתיחים את המים עם הביצה ולאחר מכן ממשיכים לבשל במשך 8 דקות על אש נמוכה. למנה משתמשים בחלמון בלבד. יש לפורר מעט את החלמון.

3. מרכיבים את הסלט: על צלחת מניחים כמות מהרסק. מערבבים את מרכיבי הסלט ומניחים על הרסק. מעל העגבניות יש לשים את החלמון המפורר, את הגבינה, זעתר על הגבינה ואת העגבניות הצלויות.

כתבות שאולי פספסתם

*#