מתכון לסלט במיה על איולי שום מושלם לקיץ

טאפאס קליל של במיה עם הרבה מאוד שום על מטבל של איולי. עם כוס קאווה בצד מדובר במנה אולטימטיבית לערב קיץ

ענב אזגורי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טאפאס של במיה עם איולי שום
טאפאס של במיה עם איולי שוםצילום: דניאל לילה

שף עינב אזגורי, מוכר כיום ממסעדת קפה נורדוי ועם הבישול הצרפתי בזכות בר א-וין, אולם בעברו הוא היה מזוהה עם הבישול הקטלוני ספרדי במסעדות כמו הסרווסה וטפאיה. עינב למד ועבד במסעדות שונות בספרד ובעולם: בדרום צרפת, בברצלונה ובסאן סבסטיאן. עינב מספר על המנה: "אחת המנות האהובות עלי היא סלט הבמיה באיולי שום, טאפאס קליל וטעים לפתיחת הארוחה. הטעמים החזקים של השום והחריפות הקלה של המנה פותחים את התאבון למנות טאפאס נוספות. בקיץ בספרד אנשים מגיעים למסעדות בכדי לאכול משהו קליל, כמו סלט הבמיה לצד כוס שמפניה או קאווה ספרדית קרה וצוננת. זוהי מנה מושלמת לקיץ."

דרגת קושי: קל

מצרכים:

400 גרם במיה (לא מהגדולות)
כפית שטוחה של שום כתוש
פלפל צ'ילי אחד טרי
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הבמיה בשמן עמוק עד שהיא מקבלת צבע שחום אבל עדיין נשארת ירוקה.

2. מוציאים מהשמן ומספיגים על נייר סופג. מעבירים לצלחת קטנה.

3. בקערית מערבבים מיץ הלימון, השום והצ'ילי, ומתבלים במלח. מגישים לצד הבמיה.

4. מגישים חם ועם בירה קרה.

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ