סלט עדשים עם כוסברה בתיבול עדין של שמן זית ובלסמי

סלט עדשים כתוספת למנה העיקרית או כארוחה בפני עצמו, שכדאי ואף רצוי להוסיף לו ירקות ועשבים בהתאם לטעם

מוריס אביטן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט עדשים וכוסברה
מוריס אביטן, שף אורח

הדבר שאני אוהב במיוחד בסלט עדשים, הוא שמעבר לקלות ההכנה - אפשר לראות בו רק הצעה לתוספת ולהתחלה של משחקים. אני אוהב לשחק בין עדשים שחורות לחומות וכך נולד סלט חדש בכל פעם. אני אוהב להוסיף לו חומרי גלם ממרקמים שונים ובדרגות חום שונות, כך שיוצא משהו מפתיע בכל ביס.

כמות המנות: 4

דרגת קושי: קל

מצרכים:

300 גרם עדשים שחורות או חומות
2 גזרים חתוכים לקוביות
בצל חתוך לקוביות
רבע כוס שמן זית
שליש כוס חומץ בלסמי
צרור כוסברה קצוצה דק
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

אפשרויות לתוספות:

עגבניות טריות, עשבי תיבול נוספים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את העדשים במים עד למצב אל דנטה. מסננים ומצננים.

2. מטגנים בצל וגזר במעט שמן זית עד לריכוך והזהבה קלה. מסננים ומצננים.

3. בקערה מערבבים את תערובת העדשים עם הבצל והגזר, מוסיפים מעט שמן זית, כוסברה, חומץ בלסמי, מלח, פלפל ומערבבים היטב. את המנה מומלץ להגיש עם דג צרוב (בס, מוסר, דניס או בורי) על הגריל עם מעט מלח, פלפל ושמן זית.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ