סלט חם של שעועית ירוקה וגבינה כחולה

סלט חם מהמטבח הקריאולי-צרפתי ובמרכזו שעועית ירוקה, תירס, שקדים וגבינה כחולה

קובי כץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט חם של שעועית ירוקה וגבינה כחולה
קובי כץ, שף אורח

המטבח הקריאולי של לואיזיאנה, משלב מסורות קולינריות ממערב אירופה עם השפעות אינדיאניות ואפרו-אמריקאיות של תושבי המקום. זהו מטבח שהוא תולדה של כור היתוך של מהגרים, שנשען על יסודות המטבח הצרפתי. הוא צבעוני, שמח, עתיר טעמים, ופיקנטי וככזה הולם את החך הישראלי.  אחת המנות האופייניות למטבח זה היא של סלט חם עם שעועית ירוקה. השעועית והתירס הם חומרי גלם פופולריים במטבח הקריאולי. להם מתווספת הגבינה הכחולה שמקורה בצרפת, והיא אחד היסודות של מטבח הקריאולי. 

כמות המנות: 2

דרגת קושי: בינוני

מצרכים:

2 בצלי שאלוט קלופים (אם אין, אז רגילים)
300 גרם שעועית ירוקה
50 גרם שקדים מולבנים פרוסים קלויים
1 כפית טבסקו
1 כף שמן זית
1 כפית חמאה (10 גרם)
1 כף גרגירי תירס טרי
70 גרם גבינת כחולה כדוגמת רוקפור
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. קוצצים דק את בצלי השאלוט.

2. במחבת: מקפיצים את הבצלים הקצוצים בחמאה ושמן זית עד שהם הופכים שקופים.

2. בינתיים מרתיחים מים עם מעט מלח בסיר וכשהם רותחים חולטים את השעועית למשך כ- 2 דקות ומסננים היטב.

3. מוסיפים את השעועית לבצלים ומקפיצים על אש גבוהה למשך כדקה-דקה וחצי, עד לריכוך חלקי. מוסיפים תירס, טבסקו, פלפל ומלח.

4. מעבירים לצלחת הגשה ומגררים מעל גבינה כחולה.

5. מפזרים מעל שקדים הקלויים. מגישים חם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ