סלט מלפפונים מתובלים ביוגורט, לימון ועשבי תיבול

סלט של קיץ שכולל שני מרכיבים מרכזיים: מלפפונים פריכים ורוטב יוגורט שמנתי, שמהווים תוספת קרירה ומצננת לכל ארוחה

יוונדה קומולף / ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מלפפונים מתובלים ביוגורט, לימון ועשבי תיבול
יוונדה קומולף / ניו יורק טיימס

רוב ארוחות הקיץ הזכורות לנו אינן קשורות למנה מושלמת אחת. מדובר במשחק של צלחות ומגשים, בדומה לשולחן מזטים ענק שהופך הכל לאירוע מיוחד. מנת תוספת פשוטה ועשויה היטב חשובה לתפריט כולו ככל מנה אחרת שלהכנתה הוקדשו שעות.

סלט זה כולל שני מרכיבים מרכזיים: מלפפונים פריכים ורוטב יוגורט שמנתי, שמהווים תוספת קרירה ומצננת לכל תפריט קיצי.

במנה המוכנה, המלפפונים הקרים שומרים על טריות ומעלים מעט חריפות וטעם אדמתי משהו, שמקורם בתבלינים האחרים.

הלימון ועשבי התיבול שביוגורט מביאים טעמים מעודנים משלהם ומצננים את חומה של מרינדת המלפפון. ניגוד מרקמים ממתין על הצלחת כשהמלפפונים הפריכים שוקעים ביוגורט החלק והחמצמץ. איזון זה מעניק למנה מקום משל עצמה כארוחה קלה או כסלט פשוט.

סלט המלפפונים במרינדה צוננת מתאים לקבב שירד מהגריל, לשוקי עוף מעושנות ומפוחמות, או לתירס מתוק נוטף חמאה. הוא יתאים גם למשקאות כסודה וליים, ג'ין וטוניק או יין ריזלינג צונן. עם איזון נכון של טעמים מתחרים ומשלימים, הסלט המדובר הוא הליווי המתאים לבשר או ירקות בגריל, בין אם מדובר בארוחת גורמה או ארוחת צהריים קלה.

בהכנה — הרעיון של הסלט הוא לערבב את המלפפון בשמן מתובל שחומם מעט, כדי להעלות את ניחוחות הכוסברה, הכמון והפלפל האדום. הוסיפו מעט חומץ והניחו במקרר כדי לתת לטעמים להיספג. ליוגורט או ללבנה המלאים הוסיפו עשבי תבלין. מלפפון ושמיר, מלפפון ונענע? למה להתלבט, הוסיפו את שניהם, יחד עם מעט פטרוזיליה וגרידת לימון. כל מרכיב משתלב עם האחרים מבלי שישתלט על הטעם הכללי.

מתכון: מלפפונים מתובלים ביוגורט, לימון ועשבי תיבול

ארבע מנות / זמן הכנה — 30 דקות

המתכון מחבר בין שני מרכיבים מנוגדים כדי ליצור מנת קיץ זוהרת. רוטב יוגורט פשוט מתובל בעשבים וגרידה, ובהמשך מכוסה במלפפונים במרינדת שמן מתובלן. שבבי קוסברה, כמון ופלפל אדום שנפתחו בשמן ניטרלי, והמלפפון סופג את טעמיהם. ליוגורט אפשר להוסיף מגוון עשבי תיבל טריים, כאשר השמיר והנענע ממש הכרחיים. אפשר להכין את היוגורט והמלפפונים יום קודם ולהשאיר אותם במקרר עד להגשה. כשמגיע הזמן, שפכו את היוגורט לקערה רחבה, והניחו את המלפפונים מעליו באופן שכל טעימה תהיה משני המרכיבים יחד. כל אחד מהם ישפיע על תבלונו של השני. הכינו מעט עשבים טריים לקישוט.

חומרים:

600 גרם (כשמונה) מלפפונים טריים וכמה שיותר פריכים, קטומים בקצה וחתוכים לרבעים לאורך של כחמישה סנטימטרים

כף מלח גס 

רבע כוס שמן זרעי ענבים או שמן נטרלי אחר כקנולה או חמניות

כפית כוסברה יבשה גרוסה גס

חצי כפית כמון

כפית פלפל צ'ילי אדום (אפשר פחות למי שלא מעוניין במנה חריפה)

שני בצלצלים חתוכים דק

שתי כפיות חומץ תפוחים

כוס יוגורט יווני מלא

חצי כוס עלי נענע חתוכים דק

רבע כוס שמיר קצוץ

רבע כוס פטרורזיליה כולל הגבעולים קצוצים

לימון וגרידה ממנו

שתי כפות שמן זית

מעט פלפל שחור

רבע כוס צנוברים (אופציונלי)

הכנה:

פזרו על המלפפונים כפית מלח והניחו במסננת להגרת נוזלים.

בסיר קטן על אש בינונית, חממו את השמן. הוסיפו את הכוסברה והכמון וחממו עד שידיפו ניחוח, בחשו כדי למנוע חריכה במשך כדקה. הסירו מהאש, הוסיפו את שבבי פלפל הצ'ילי והניחו לצינון.

ערבבו את המלפפונים המומלחים עם הבצלצלים, השמן המתובל וחומץ התפוחים בקערה בינונית. הניחו במקרר לרבע שעה או לכל הלילה, והכינו את היוגורט.

בקערה קטנה ערבבו את היוגורט עם מחצית מעשבי התיבול (נענע, שמיר ופטרוזיליה), גרידה, מיץ לימון ושמן זית. בחשו כדי לאחד את המרכיבים ותבלו לטעמכם במלח ופלפל.

מרחו את היוגורט בקערה שטוחה ורחבה. בעזרת מצקת מחוררת הוציאו את המלפפונים והבצלצלים והניחו להם להגיר את שאריות הנוזלים. הניחו את המלפפונים והבצלצלים בצורה שווה מעל היוגורט. קשטו עם שאר עשבי התיבול והצנוברים. הגישו מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ