סלט טאבולה וקייל

כשכולם מגישים סלט טאבולה שמכיל יותר בורגול מפטרוזיליה, מליסה קלארק הופכת את היוצרות והופכת אותו לסלט עשבוני ומפתיע

מליסה קלארק, ניו יורק טיימס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט טאבולה קייל
מליסה קלארק, ניו יורק טיימס

לפני עשור וחצי, לפני שסלטי קייל הפכו למרכיבים עיקריים בכל תפריט מסעדה בניו יורק, הכרתי את הקייל כירק בריא שנאכל רק מבושל. ברגע שהוא הופיע במלוא גולמיותו, נולד כוכב. הקייל הפך לעלה הירוק הלוהט בצלחת, ניו יורק התאהבה והגישה אותו בסלט, במיוחד עם רוטב קיסר שמנת.

סלט קייל טוב דורש עדינות יותר, מאשר סתם ערבוב עלים ירוקים בקערה עם רוטב ויניגרט מעל. אמנם זה עובד טוב עם קייל רך וצעיר בעל עלים גמישים במיוחד, אך הוא יכול להחזיר אש עם כשמדובר בקייל בוגר בעל עלים מתולתלים. 

הסיבה לכך היא כי קייל בוגר עליו המתולתלים כבר קשים יחסית ואי אפשר להגיש אותם כמו שהם, במלים אחרות צריך לעבוד קשה בשביל לרכך אותם. עיסוי עדין עובד, כך גם השרייתו במרינדה כ-15 דקות לפני ההגשה. עם זאת, הדרך הקלה והמהירה ביותר לעבוד עם קייל היא פשוט לחתוך אותו דק. ככל שהעלים קשוחים יותר, מבוגרים ועבים יותר, כך צריך לחתוך אותם קטנים יותר.

כשקיבלתי את המשלוח עלים האחרון, מיד אז ידעתי מה לעשות עם החבורה המקומטת של הקייל הבוגר בחבילה: קצצתי אותם ישר. נכון, יכולתי לבשל את הקייל בקלות, אבל רציתי סלט. ערימת העלים הקצוצים והירוקים כהים הזכירה לי פטרוזיליה, והר של פטרוזיליה קצוצה גרם לי לחשוב על טאבולה.

הנה חצי סנט שלי על סלט טאבולה: רוב הסלטים שאני מכירה הפכו את הבורגול לעיקר, על חשבון עלי הפטרוזיליה. מה שמקבלים בדרך כלל קערת בורגול משובצת בחתיכות פטרוזיליה פה ושם. אני אוהבת להפוך את הקערה ולקבל סלט שהוא בעיקר פטרוזיליה, משובץ גרגרי טאבולה.

בסלט הנוכחי הקייל מתפקד כמרכיב מרכזי במקום הפטרוזיליה. יש בו שמץ של מרירות נעימה כמו של הפטרוזיליה, אך הוא מתון בהרבה, מה שאומר שסלט הטאבולה הזה לא צריך להיות רק תוספת. אז ערבבתי את ערימת הקייל הקצוצה שלי עם בצלי שאלוט, צנוניות ובורגול רך. הכל התמזג יחד בצורה נפלאה.

כמו סלט טאבולה רגיל, ניתן להכין טאבולה קייל עד יום לפני ועדיין לשמור על אופיו המיוחד. על כמה סלטים ירוקים אפשר לומר את זה?

באמת, עם קייל גולמי יש כל כך הרבה מה להמליץ עליו, פלא שמישהו מבשל את החומר בכלל.

טאבולה קייל

זמן הכנה: 30 דקות

חומרים ל-4 - 6 מנות:

2/3 כוס בורגול דק

3 כפות מיץ לימון

1 בצל (רצוי שאלוט) קצוץ דק

2 כפיות כמון טחון

1 +1/4 כפיות מלח ים משובח, יותר לפי הצורך

1/2 כוס שמן זית כתית, יותר לפי הצורך

עלים מראש אחד של קייל, ללא גבעולים, קצוצים דק (5 כוסות)

2 עגבניות בשלות גדולות, חתוכות לקוביות

1/2 צרור עלי נענע קרועים

1-2 צנון או כמה צנוניות חתוכים לקוביות

פלפל שחור, לפי הצורך

ההכנה:

1. מכינים את הבורגול: משרים בורגול דק בקערה עם מים למשך 20 דקות לפחות. הבורגול מוכן כשהוא רך יחסית ואינו קשה בפה. מסננים ושומרים בצד.

2. בקערה קטנה טורפים מיץ לימון, שאלוט, כמון ומלח. מוסיפים שמן זית וממשיכים לטרוף.

3. בקערה גדולה מערבבים יחד בורגול, קייל, עגבניות, נענע וצנוניות. יוצקים את הרוטב. מתבלים בפלפל שחור ומלח נוסף אם תרצו, ומטפטפים שמן זית נוסף אם נדרש.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ