נירה רוסו
סלט סושי
סלט סושיצילום: ללא קרדיט
נירה רוסו

בהשפעת בן משפחתנו היפאני אנו מכינים בבית סלט שיש בו כל רכיבי הסושי, בלי צורך לגלגל אותם. זה נראה נהדר: אורז לבן, אצות כהות חתוכות לרצועות, סלמון או בשר דג ורדרד, ג'ינג'ר כבוש, רצועות חביתה צהובות. כל הטעמים האהובים מסודרים בערימה דמויית פירמידה על קערה לבנה שטוחה. בצד מכינים קעריות של וסאבי ורוטב סויה, ויש ארוחה קלילה.

מתכון לצ'יראשי סושי

חומרים:

2 כוסות אורז סושי מעוגל

5 כוסות מים רותחים

3 כפות חומץ אורז

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

תוספות:

חביתה מ-2 ביצים וכפית סוכר

1 כוס אפונה ירוקה קפואה, שבושלה 5 דקות במי מלח וסוננה

2 כוסות רצועות של אצות נורי

2 כפות ג'ינג'ר כבוש, קצוץ דק

400 גרם דגים או פירות ים: אפשר לבחור בין סלמון, סלמון מעושן, ילו-טייל, חסילונים מוקפצים, טונה או כל מה שאתם אוהבים, חתוכים לסושי

אפשר גם: 2 מלפפונים חתוכים לרצועות

2 גזרים קלופים, חתוכים לרצועות בדיסקית ג'וליין

כמה צנוניות, חתוכות למקלונים

הכנה:

1. שוטפים את האורז בקערת מים בתנועות ידיים סיבוביות. חוזרים על הפעולה עד שהמים נקיים.

2. מסננים היטב ומוסיפים את המים הרותחים. מניחים לאורז לעמוד במים 20-10 דקות ואז מבשלים: מביאים לרתיחה, מקטינים להבה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות. מניחים לעמוד 5 דקות.

3. בינתיים מערבבים את החומץ, הסוכר והמלח בסיר קטן על האש, עד שהסוכר נמס (אני אוהבת להוסיף גם ג'ינג'ר כבוש קצוץ).

4. מערבבים עם האורז בעדינות ומכסים במגבת מטבח לחה עד להכנת הסלט.

5. שמים את האורז בקערה, או מגלגלים אותו בידיים לחות לכדורים קטנים וגדולים. חותכים את החביתה לרצועות ומפזרים על האורז אצות, חביתה, אפונה, פיסות דגים ופירות ים, וגם גזר, צנוניות ומלפפונים.

6. מגישים בצד וסאבי, ג'ינג'ר כבוש קצוץ דק, וחומץ אורז (אני מגישה גם מירין - יין אורז מתוק), וכל סועד מתבל או טובל כרצונו.

ויש גם גרסה צמחונית: במקום דגים - קוביות אבוקדו וקוביות טופו מטוגנות.



הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ