בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

סלט תאילנדי של גזר, בוטנים ומייפל

סלט תאילנדי שיכול ללכת עם כל דג מוקפץ או בגריל, אך אפשר גם להגישו לבד, רק תשקיעו במייפל

תגובות
סלט גזר, בוטנים ומייפל
אריאל שליט

מתכון לסלט גזר, בוטנים ומייפל

את הסלט התאי המובהק של גזר רענן וכוסברה שובר טעמו המעושן קצת של המייפל. אין ברירה - צריך סירופ מייפל אמיתי; הוא יקר, אך יספיק להמון זמן. הסלט הוא בן לוויה אידיאלי לכל דג מוקפץ, מוקרם או בגריל, אך אפשר גם להגישו לבד. אני מגישה אותו לצד אורז מלא, לארוחה צמחונית קלילה, מלאה טעמים.

חומרים:

7-6 גזרים בינוניים

1 כוס בוטנים קלויים, קלופים וקצוצים גס

לרוטב:

1/4 כוס חומץ אורז

3 כפות מיץ לימון

2 כפות קליפת לימון מגוררת (או ליים)

2 כפות קליפת תפוז מגוררת

2 כפות כוסברה קצוצה

4 כפות סירופ מייפל אמיתי

1/2 כפית שבבי פלפלת צ'ילי (אפשר גם יותר)

1 כף ג'ינג'ר טרי מרוסק

לעיטור:

עלי נענע קצוצים

הכנה:

1. קולפים את הגזרים ומגררים אותם במגררת, עדיף בדיסקית ג'וליין, שחותכת את הגזר לגפרורים דקים.

2. מערבבים את כל חומרי הרוטב, רצוי במעבד מזון (מומלץ לא לנקות את קערת מעבד המזון לאחר פינוי הגזרים המגוררים ולהניח לשאריות הגזר להתערבב ברוטב).

3. מתבלים את הגזר ב-2/3 מהרוטב. משרים לפחות שעה במקרר, עדיף כל הלילה. את ה-1/3 הנותר אפשר לשמור במקרר לסלט נוסף.

4. מעטרים בבוטנים ובנענע קצוצים.



 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו