סלט אדום גדול

סלט אדום, גדול, מושקע, מפואר למראה. מרכז הארוחה

נירה רוסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סלט כרוב אדום
נירה רוסו
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4-6 סועדים

שימו לידו לחם אירופי כהה חמצמץ, של שאור או שיפון. יש מעט עבודה בסלט הזה, אבל הוא חמדה לחיך ולעין, ומתפקע מטעמים. מסדרים אותו על צלחת גדולה, וחוץ מהעגבניות ההכרחיות, אפשר גם לוותר על אחד ממרכיביו. שימו לב לסדר הפעולות ולצורך במעבד מזון.

רכיבים

1/2 כרוב אדום, ללא "עצמות" לבנות

2 פלפלים אדומים מתוקים או חריפים

12-10 צנוניות על קליפתן

2 בצלים סגולים

כמה עלי חסה אדומה, קרועים ביד

200 גרם סלט סלק כבוש, מוכן

3 עגבניות גדולות ובשלות

4-3 כפות טאפנד זיתים שחורים (ממכל או משפופרת)

לרוטב:

1/3 כוס חומץ בלסמי

2 כפות סוכר חום או דמררה

2/3 כוס שמן זית

מלח ופלפל

הוראות הכנה

מעבד מזון יסייע מאוד בהכנת סלט זה: ראשית חוכמה, פורסים בו בדיסקית הפריסה את הכרוב בלבד.

כרוב חייבים לעסות כדי שיתרכך ויספוג את הרוטב. דרך אחת היא לערבב את חומרי הרוטב (חוץ מהשמן) ולעסות אותם ביד לתוך רצועות הכרוב. דרך מהפכנית יותר היא להשתמש לצורך כך במיקסר או במעבד מזון עם להב פלסטי קטום בלבד - להב מפלדה ירסק את הכרוב תוך דקה.

קולפים את הבצל, מסירים את התוך והגלעינים והצלעות מן הפלפלים (פשוט חותכים אותם מסביב) וקוטמים את ראשי הצנוניות. מעבירים את הבצל, הפלפלים והצנוניות דרך אותה דיסקית פריסה של מעבד המזון.

מעבירים הכל לקערה. מערבבים עם החסה והסלק ועם שמן הזית. טועמים, מתקנים תיבול. צריך שהטעמים יורגשו היטב: חמיצות, מתיקות, פלפליות.

עכשיו משטחים את הסלט בקערה שטוחה גדולה, רצוי כחולה או כתומה או בצבע אחר שידגיש את אודם הסלט.

קולפים ופורסים את העגבניות. מניחים במרכז הסלט. עליהן, במרכז, שמים תלולית טאפנד ומגישים עם לחם שחור כהה וחמצמץ.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ