אמיר שולר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סלט פסטה עם עגבניות צבעוניות
אידיאלי לארוחת ערב קיצית קלילהצילום: בועז לביא
אמיר שולר, שף אורח
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 מנות

סלט פסטה טוב יכול לנצל בקלות לא מעט שאריות של ירקות וגבינות שנותרו במקרר, ומעבר לקלילות - היתרון המרכזי שלו הוא הגיוון הגדול. השף אמיר מולר (ממסעדת בליני) מציע לשחק ולגוון עם הסלט על מנת לא לשעמם. לא אוהבים חציל? אין בעיה, אפשר להשתמש בשומר קלוי, קישוא, פלפלים, אספרגוס, ארטישוק או אפילו בכולם ביחד. בתחום הגבינות במקום מוצרלה, אפשר להשתמש בגבינת פטה, בבולגרית או בקשקבל. אם רוצים ממש להשקיע אפשר להוסיף גם חזה עוף או טונה. הבונוס: אפשר להפוך את סלט הפסטה לטבעוני בקלות.

למתכונים נוספים לסלט פסטה

מוזמנים לכתוב אלינו בכל עת: food@haaretz.co.il

רכיבים

חבילת פסטה פנה או פסטה פוזילי

1 חציל

2 כפות שמן זית למריחה על הירקות + 3 כפות שמן זית

מעט מלח ופלפל שחור גרוס

20 עגבניות שרי חצויות

30 עלי אורגנו

100 גרם זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים דק

300 גרם כדורי מוצרלה חתוכים לקוביות

הוראות הכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ונותנים לה להצטנן.

חותכים את החציל לטבעות ומשמנים אותו בשמן זית. ממליחים ומפלפלים.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד ריכוך. קוצצים גס.

לקערת ערבוב מעבירים את הפסטה, החצילים, עגבניות השרי, עלי האורגנו, הזיתים וכדורי המוצרלה.

מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ