צפו |

לקלף שום בלי להסריח? אין שוּם בעיה

מתים על שום אבל שונאים לקלף אותו? או גרוע מכך, שהריח שלו אוחז באצבעות שלכם חודשים ולא מרפה? הנה הפתרון בשבילכם. וכן, זה פשוט (כמעט) כמו שזה נראה

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
הארץ

לפעמים כשהפתרון הוא כל כך פשוט לא צריך להכביר מילים. גם אתם מתים על בישול עם שום אבל מסתבכים בכל פעם שהמתכון מבקש לקלף אותו, או סתם שונאים לקלף אותו? גרוע מכך, שהריח שלו אוחז באצבעות שלכם חודשים ולא מרפה? הנה הפתרון בשבילכם. וכן, כמו שאומרת הקלישאה: איך לא חשבנו על זה קודם? לשם כך תצטרכו להשקיע כמעט כלום ושום דבר.

כאנשי בישול המחפשים דרכים לקצר תהליכים או פטנטים שיקלו על תהליך העבודה במטבח, הסרטון הבא שמצאנו ברשת הותיר אותנו ללא מילים:

ואחרינו שראינו, היינו חייבים לנסות ולבדוק בבית האם זה באמת כה פשוט. והתוצאה?

ובכן: אם ראש השום שבחרתם הוא אחד משוחרר למראה, כלומר, כזה ששיניו משוחררות מעט מהקליפה- אזי המלאכה תהא קלה. אם מדובר בראש שום עקשן במיוחד (כן, גם זה קורה), אולי תצטרכו לחרוץ את בסיסו עם סכין או מזלג, כך שיתפרק מן השיניים תחילה*

*לחלופין, ניתן להעביר את שיני השום לצנצנת, לכסות בשמן זית ולשמרן (ותוך כדי התהליך גם להכין שמן שום ביתי).

הקלות הבלתי נסבלת של מלאכת קילוף השום בלי להצחין את הידיים בארבעה שלבים:

קחו ראש שום, הכניסו אותו לצנצנת ונערו היטב.

רצוי להשתמש בראש מעט משוחררצילום: רוני קשמין

כשנדמה לכם שניערתם מספיק – נערו עוד.

לנער היטב למשך שתי דקותצילום: רוני קשמין

בשלב זה, שיני השום התפרקו מראש השום*. פתחו את הצנצנת, הסירו את בסיס ראש השום והמשיכו לנער.

*אם זה לא קרה (וכן, זה קורה), ייתכן שנתקלתם בראש שום עקשן במיוחד אבל לא זיהיתם אותו ככזה. בשלב זה, פתחו את הצנצנת, פרקו את בסיסו עם סכין או מזלג, כך שהשיניים יתפרקו ממנו לחלוטין, סגרו את הצנצנת והמשיכו לנער.

כשהשיניים נפרדות מהקליפות, פתחו את הצנצנת, דלוּ את השיניים בעזרת מזלג ושטפו.

השום מקולףצילום: רוני קשמין

התוצאה: יש שום קלוף ואין ריח בידיים.

עוד שיטה מצוינת וטיפ מוצלח להוריד את ריח השום (או הבצל) מהידיים שניסינו בבית:

פלדת אל-חלד מסירה שום וריח בצל מהידיים בקלות. מה שצריך זה רק לשטוף את הידיים אחרי קילוף הבצל או השום, לשפשף אותן על משהו עשוי פלדה כמו כיור, סיר, מקרר, וכו'- ולשטוף אותן. כמה מטופש ככה יעיל.

לקלף שום בלי להסריח את הידייםצילום: לימור לניאדו תירוש

טיפ שיחסוך מכם את ריח השום גם אחרי שאכלתם אותו: אחד ממרכיבי השום נקרא AMS, מרכיב שאינו מתפרק בעיכול אלא משתחרר דרך הנקבוביות, בזיעה ובמהלך הנשימה, מחלל הפה. התוצאה: אכלתם שום- ומריחים אתכם למרחקים. מאידך, מאכלים מסוימים הוכחו יעילים בהפחתת הריח, כך שאם אינכם נמנים עם האדוקים שנהנים גם מריח של שום וגם להריח ממנו, ובכל זאת אתם מבקשים לקלף שום, לאכול אותו ועדיין לא להריח ממנו? שתו כוס חלב או אכלו תפוח. ונפטרתם (חלקית, לפחות) מהניחוח.

לאחסון – ניתן לשים את שיני השום בשקית פלסטיק, לסגור ולהעביר למקפיא.

יש לכם טיפים נהדרים לקילוף שום? כתבו לנו.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ