סלט שומר, סברס ושייטל צרוב
טעמי האניס של השומר מהדהדים גם בתערובת התבלינים שבה מושרה הבשר לפני שהוא עולה למחבת ומצטרף לשאר החברים בסלט

שומר ותפוזים, זהו שידוך קלאסי, אלא שהתפוזים לא במיטבם בחודשי הקיץ, ואילו הסברס — בשיאם. הם רכים ומתוקים ומשתלבים נפלא עם השומר הקראנצ’י. אפשר להחליף את השייטל בנתחים דומים אחרים, כמו נתח קצבים או סינטה.
רכיבים
לשייטל צרוב:
300 גרם שייטל מיושן בנתח אחד, אפשר להחליף בסינטה או נתח קצבים
1 כף זרעי אניס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית זרעי כוסברה שלמים
2-3 כפות שמן זית
לסלט:
2 פקעת שומר (עם העלים העדינים) פרוסות לרצועות דקות וארוכות
2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות או לגפרורים
2 סברס קלופים ופרוסים
1/3 בצל סגול פרוס דק
2 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות פיסטוקים קלויים
הוראות הכנה
1. הכנת השייטל: מערבבים את התבלינים בקערית.
2. מברישים את הבשר במעט שמן זית ומושחים אותו בתערובת התבלינים. מניחים בתבנית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך לילה.
3. מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני הצריבה. מלהיטים היטב מחבת כבדה ללא שמן וצורבים את הבשר כשתי דקות מכל צד עד לדרגת מדיום-רייר. ממתינים כ-20 דקות ופורסים דק.
3. הרכבת הסלט: מערבבים את חומרי הסלט למעט הפיסטוקים. מסדרים בצלחת הגשה, מפזרים את הפיסטוקים, מניחים מעל את פרוסות השייטל ומגישים.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

דלתות מסתובבות: הנוטש, החוזרת באופן חלקי והיושב על הגדר

סמי ברדוגו מנוכר להומוסקסואליות, למזרחיות ולחיים עצמם

לא מת, לא גוסס, ולא בבית חולים: תיק 4000 חי ונושם

נילחם על זכותו של כל יהודי לקלל את האמ־אמא של כל ערבי
כשמתח בשטחים ומצעד הדגלים נפגשים, נוצרים תנאים לסערה מושלמת
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
