קרפצ’יו ירקות גינה ברוטב וינגרט ושמן בוטנים
רוטב וינגרט על בסיס שמן בוטנים מוסיף למנה טעם מיוחד וקצת אסיאתי שהולך נהדר עם ירקות
רכיבים
1/4 דלורית
1 אנדיב
1/2 צנון שחור (להשיג בשוקי איכרים)
1 קיווי
1 פפאיה
1 קרמבולה
30 מ"ל שמן בוטנים
מיץ וקליפה מ-1 ליים
פלפל שחור טחון טרי
מלח שחור (או מלח ים, ואפשר גם תערובת גומזיו - שומשום ומלח ביחס של 20 שומשום ל-1 מלח)
לקישוט:
פרחים אכילים (לא חובה)
נבטי כרישה
חופן עלי בייבי
הוראות הכנה
מרתיחים מים בסיר גדול (ללא תוספת מלח).
פורסים את הדלורית ואת הצנון במנדולינה דק ככל האפשר. חולטים את הירקות במהירות, כדקה, במים הרותחים ומעבירים אותם מיד למי קרח, על מנת לעצור את תהליך הבישול.
מסירים את העלים מהעולש ושומרים רק את העלים הקטנים הפנימיים, שב"לב" העולש. את הפפאיה מקלפים ופותחים לשניים. אם הפפאיה בשלה פורסים בסכין, אם לא - משתמשים במנדולינה. מקלפים את הקיווי וחותכים בסכין לפרוסות דקות. את הקרמבולה פורסים דק בסכין.
הכנת הווינגרט:
יוצקים לקערה את שמן הבוטנים, מוסיפים את הקליפה ואת מיץ הליים. מקציפים במזלג עד לקבלת תערובת וינגרט.
הרכבת המנה:
מסדרים יפה את הירקות על גבי צלחת שטוחה גדולה. מתבלים את קרפצ'יו הירקות בוויניגרט ומקשטים בנבטי כרישה ועלי בייבי, מניחים מעל את הפרחים האכילים. בסוף מתבלים בפלפל ובגומזיו (או במלח שחור או במלח ים).
כתבות מומלצות

הממשלה וגופי הביטחון מגבים את העבריינים. ואת מי עוצרים? את השמאלנים כמובן

"זה מה יש. תגיד רוצה או לא רוצה, ותבחר צבע": כך נקבע מחיר המכונית שלכם
במעבדה קטנה ברחובות נולד הנוגדן הראשון בעולם שנוצר על ידי מחשב

זאת הייתה תשובה מושלמת - כך מסבירים "כיבוש" ב-25 מילים בלבד

השיר של אפרת גוש נובע מהקרביים של מלחמתה בהתמכרות לאלכוהול
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר
