סלט קיסר עם קרוטוני אנשובי

לאפקט כפול בסלט, מכינים קרוטוני אנשובי ומשתמשים גם בשמן שלו

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
15 דקות
סלט הקיסרית עם קרוטוני אנשובי של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דן לב

רכיבים

1 שקית גדולה חסה לקט עלי חסה

1/2 כוס עגבניות שרי חצויות

לווינגרט:

240 מ"ל שמן זית

3 יחידות שן שום כתושות

3 פילטים אנשובי

2 כפית חרדל דיז'ון חלק

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

60 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית פלפל שחור גרוס

לקרוטונים:

5 פרוסות לחם לבן או חלה מתוקה חתוכות לקוביות בגודל 2 ס"מ

1/2 צנצנת אנשובי פילטים של אנשובי קצוצים כולל שמן השימור

2-3 כפות שמן זית

2 שיני שום כתושות

הוראות הכנה

הכנת הווינגרט:

טוחנים את כל החומרים בבלנדר או בעזרת מוט ריסוק ידני למרקם חלק.

מחממים תנור ל 180 מעלות.

הכנת הקרוטונים:

בקערה, מערבבים את כל החומרים ומסדרים בתבנית בשכבה אחת.

אופים עד הזהבה ומצננים (אפשר להכין מראש ולשמור בקופסה אטומה).

הרכבת הסלט:

מסדרים עלי חסה ועגבניות בקערת הגשה, יוצקים 2/3 מהווינגרט, מערבבים ומוסיפים במידת הצורך. מפזרים מעל שבבי פרמזן וקרוטונים ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ