החום כבד עליכם? הנה חמישה סלטים צבעוניים ועשירים שהם ארוחה בפני עצמה

מתכונים לסלטים נהדרים על טהרת הברוקולי, העדשים, הקינואה, החיטה או האורז, עם שילובים מפתיעים של ירקות ופירות, או בקיצור - סלט שהוא ארוחה, חמש הצעות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט חיטה, גזר, פלפלים, סלרי ואגוזים
סלט חיטה, גזר, פלפלים, סלרי ואגוזים של צדוק לביאצילום: צדוק לביא
הארץ
הארץ

גל החום הכבד והבלתי נגמר הזה גובה את מחירו גם ביכולת ובסבלנות לעמוד בחומו של המטבח. אם להביט על הצד החיובי של העניין, החום הזה אוכל קליל שמבחינתנו אומר - סלטים. פנינו אל הבשלנים הביתיים של אתר "יאמי" וביקשנו מהם מתכונים לסלטים יצירתיים וצבעוניים, עשירים בסיבים תזונתיים ובחלבונים, ובעיקר - בריאים במיוחד. הם שבו אלינו עם סלטים עמוסי חמוציות או בוטנים, פולי סויה, נענע ושלל פירות קיץ. הנה חמש ההצעות לסלטים צמחוניים מעולים, שעומדים כארוחה בפני עצמה.

סלט ברוקולי ובוטנים של רותי יערי

סלט ברוקולי שהוא ארוחה של ממש - שכבות של פרחי ברוקולי מאודים, אדממה ובוטנים. מפוצץ בוויטמינים וחלבון, וטעים טעים. 

סלט ברוקולי ובוטנים של רותי יעריצילום: יפעת קירשנבאום

חומרים (ל-4 סועדים):

שלוש חבילות ברוקולי טרי, או שקית ברוקולי קפוא איכותי
3/4 כוס פולי סויה קלופים
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
2-3 גבעולי בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס חמוציות קצוצות גס
1/2 כוס בוטנים קלויים קלופים (אפשר לקצוץ גס או להשאיר שלם)
1/4 כוס שומשום לבן (אפשר שומשום מלא או לערבב ביניהם)

לרוטב:

רבע כוס חמאת בוטנים (מומלץ טבעית)
3 כפות רוטב סויה
3 כפות דבש
1 כף חומץ אורז
2 כפות רוטב צ'ילי (מתוק או חריף, לפי טעמכם)
1 כף שמן שומשום
2 שיני שום כתושות

ההכנה:

1. מפרקים וחותכים את פרחי הברוקולי, ומאדים כ-5-6 דקות בסיר רגיל או במסננת אידוי. שימו לב שהברוקולי צריך להשאר עדיין פריך ובצבע ירוק בוהק. מצננים את הברוקולי לטמפרטורת החדר.

2. אם פולי הסויה קלופים, ניתן לאדות אותם קלות יחד עם הברוקולי. אם לא, מרתיחים מים בסיר קטן, מבשלים את פולי הסויה כ 3-4 דקות, מצננים ומקלפים.

3. בקערית מערבבים את פולי הסויה. קוצצים את הפלפל האדום לקוביות קטנות, קוצצים את הבצל הירוק, החמוציות, והבוטנים.

4. הכנת הרוטב: אם משתמשים בחמאת בוטנים רגילה, ממיסים אותה עם מעט מים רותחים. אם טבעית - היא ניגרת ואין צורך. מערבבים את חומרי הרוטב, ומתקנים טעמים.

5. הרכבת הסלט: בקערת הגשה מתחילים לסדר שכבה של פרחי ברוקולי, מפזרים מעט שומשום, מפזרים מתערובת פולי הסויה, מזלפים מעט רוטב, וכך הלאה בשכבות - עד שמסיימים את כל המרכיבים.

6. מומלץ לצנן קלות במקרר לפני ההגשה.   

סלט עדשים, בורגול ובטטה של מיה זוהרצילום: דרור לביא

סלט עדשים, בורגול ובטטה של מיה זוהר

הסלט הזה נולד מתוך צורך לתת מענה של חלבון במנה קלילה ומעניינת. אני באופן אישי מאוד אוהבת עדשים שחורות ואת הטעם המתקבל משילוב שלהן עם בטטה. בקיצור, סלט שהוא ארוחה קיצית כיפית וטעימה או מנה יפה למרכז השולחן בארוחה חגיגית.

חומרים:

כוס עדשים שחורות
כוס בורגול דק
חצי כוס פטרוזיליה
חצי כוס כוסברה
מעט נענע
2 בטטות

לרוטב:

כף סילאן
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח
פלפל

אופן ההכנה: 

1. משרים את העדשים במים ל-12 שעות. רצוי להחליף את המים פעמיים-שלוש. לאחר ההשריה מבשלים כרבע שעה במים רותחים ומסננים.

2. לכוס בורגול מוסיפים כוס מים רותחים ומעט מלח ומשרים כשעה. לאחר מכן, מערבבים את גרגירי הבורגול עם מזלג עד שמתקבל מעין קוסקוס. 

3. את הבטטות קולפים וחותכים לקוביות. מתבלים במלח פלפל ושמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך חצי שעה כדי שהן יתרככו.

4. שוטפים את עשבי התיבול, מייבשים וקוצצים דק דק.

5. מערבבים את הבורגול עם העדשים, הבטטות ועשבי התיבול, מוסיפים את הרוטב ומגישים מיד.

סלט חיטה, גזר, פלפלים, סלרי ואגוזים של צדוק לביאצילום: צדוק לביא

סלט חיטה, גזר, פלפלים, סלרי ואגוזים של צדוק לביא

סלט שתמיד כיף לפגוש על השולחן. גם חמצמץ וגם מתקתק, גם ארוחה מלאה או עוד רעיון לתוספת טעימה וצבעונית בארוחה. ובנוסף לזה, הוא גם טבעוני.

חומרים:

2 כוסות חיטה, מושרות בקערה גדולה עם הרבה מים לכשעתיים
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות קטנות
2 פלפלים צהובים חתוכים לקוביות קטנות
2 מקלות סלרי חתוכים קטן
2 גזרים מגורדים גס
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים (או כל אגוז אחר שאוהבים)
2 כפות חמוציות ללא סוכר קצוצות
צרור בצל ירוק חתוך דק
צרור פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:

8 כפות סויה
2 כפות מיץ לימון
2 כפות סילאן
4 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מסננים את החיטה ושוטפים. 

2. מעבירים לסיר ומבשלים עם הרבה מים, כחצי שעה עד 40 דקות, עד שהחיטה מתרככת. מסננים ושוטפים במים קרים.

3. מערבבים את כל חומרי הסלט עם החיטה.

4. בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי הרוטב.

5. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב. מגישים.

סלט קינואה וירקות של אורי בירוןצילום: אורי בירון

סלט קינואה וירקות של אורי בירון

יש המון גרסאות לסלטי קינואה אבל הגרסה הזו היא המועדפת עלי - החיתוך הקטן של כל המרכיבים הופך את הסלט הזה לכזה שכיף לאכול עוד ועוד. החלבון והפחמימה כבר שם, ומרגישים את הבריאות והאנרגיה בכל ביס וביס. יש קצת עבודה, אבל היא שווה את המאמץ.

חומרים:

200 גרם קינואה
2 מלפפונים יפים וקשים
2 עגבניות בינוניות
בצל סגול בינוני
חבילה כוסברה
חצי חבילה נענע מופרדת לעלים
חופן צנוברים (או פיסטוק קלוף)
100-150 גרם גבינה בולגרית עזים
מיץ מ-2 לימונים (אפשר אפילו 3)
100 מ"ל שמן זית
מלח ופלפל (גרוס דק) לפי הטעם
חופן חמוציות מסוכרות - אופציונלי למי שאוהב

אופן ההכנה:

1. מרתיחים מים ומבשלים את הקינואה כ 7-8 דקות, מסננים ושוטפים היטב במים קרים. מניחים בצד במסננת.

2. קולים את הצנוברים (או הפיסטוקים) על מחבת טפלון חמה שישחימו מעט.

3. חותכים את המלפפון, העגבניה והבצל לקוביות קטנות, מעבירים לקערת הגשה.

4. קוצצים את הכוסברה והנענע ומוסיפים לקערה.

5. מוסיפים את הקינואה והצנוברים (או הפיסטוקים).

6. חותכים את הבולגרית לקוביות קטנות או מפוררים עם האצבעות, ומוסיפים לקערה.

7. מוסיפים מיץ לימון, שמן זית מלח ופלפל ומערבבים היטב. בתיאבון.

סלט אורזים ופירות של מור אליאסיצילום: מור אליאסי

סלט אורזים ופירות של מור אליאסי

סלט נפלא ומשביע שמלווה אותי כבר שנים, בין אם לארוחת ערב קלילה ובין אם לאירוח של חברים ומשפחה, כך או אחרת - הסלט הזה הוא המלך של הארוחה. מעבר לזה, הוא מתאים כמעט עם כל מה שיש בבית בכל עונה בשנה.

חומרים:

כוס אורז מיקס / מעורב
כף שמן קנולה
2 ורבע כוסות מים חמים
חופן פירות יבשים (חמוציות/צימוקים/משמשים קצוצים)
חופן פירות טריים עונתיים (ענבים חצויים/אפרסק חתוך לפלחים/תפוז מפולט)
חופן אגוזים (שקדים/אגוזי לוז/פקאנים/אגוזי מלך)
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור נענע
מיץ מלימון אחד
3 כפות שמן זית
1 כף חרדל
כפית דבש
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מטגנים קלות את האורז בכף שמן, מוסיפים מים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שהאורז רך אבל עדיין פריך ונגיס. מניחים בצד עד שמתקרר.

2. חותכים את הפירות וקולים את האגוזים.

3. מפרידים את עלי הנענע והפטרוזיליה מהגבעולים וקוצצים אותם.

4. מכינים את הרוטב (ויניגרט הדרים) - טורפים בקערה מיץ לימון, חרדל ודבש. מוסיפים בזרם דק תוך כדי טריפה את שמן הזית ליצירת אמולסיה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.

5. מערבבים את כל החומרים בקערה. מגישים.

____

הכותבים הם בשלנים ביתיים של אתר יאמי

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ