סלטים מרעננים של אחרי החגים

שלושה סלטים גדולים שאפשר לקרוא להם גם בלגן בקערה או ארוחה שלמה בצלחת, איך שתבחרו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט סלק גבינה ועשבים
סלט סלק גבינה ועשביםצילום: לינה מיארה
הארץ
הארץ

מה אוכלים אחרי החגים? האמת היא שאת אותו הדבר שאוכלים בימות השגרה, רק מאוזן יותר. אחרי כל כך הרבה ארוחות כבדות בחגים, אנחנו מנסים להוסיף קצת יותר ירקות ואין כמו סלטים בשביל לעשות זאת. שלושת הסלטים שתראו מיד, מתפקדים כארוחה שלמה (אם אוכלים כיחידים) או כתוספת משמעותית למרכז השולחן המשפחתי.

סלט ים על המזח בפורטופינו של השף טל כהן ממסעדת סילו

סלט עם טעמי ים מרעננים, שמתפקד אצלי כארוחה מלאה בפני עצמו. במלים אחרות, זה בדיוק מה שאני מאחל לעצמי לאכול אחרי ארוחות החגים העמוסות, מבלי להצטער.

חומרים:

1 חבילת לבבות עלי חסה רומית

4 עגבניות קלופות ומנוקות

גילופים מזוקיני או קישוא אחד (עם קולפן)

2 כפות עגבניות לחות קצוצות

4 גבעולי בצל ירוק

2 כפות חמוציות מיובשות

2 כפות אגוזי לוז קלויים וגרוסים

6-7 טבעות פלפל צ'ילי אדום

חופן עלי אנדיב 

3 כפות פולי סויה (אדממה)

120 גרם דג לבן כל שהוא חתוך לקוביות ומקומח בקמח או קורנפלור מטוגן

לרוטב:

1 כף רוטב דגים

4 עגבניות שרי

1 כף סוכר חום

1/3 כוס שמן 

2 כפות חומץ בן יין לבן

1/2 כפית מלח

מעט פלפל שחור גרוס

1/2 שן שום

טוחנים את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת רוטב אחיד

הרכבה:

מערבבים בקערה את כל המרכיבים למעט הדג המקומח
מתבלים עם הרוטב ומסדרים בקערת הגשה
מטגנים את קוביות הדג המקומחות ומניחים על הסלט, מגישים.

סלט סלק עשביםצילום: לינה מאירה

סלט סלק ועשבי תיבול של השף חגי אברהמי מקפה גן סיפור

בין אם מדובר בארוחת ערב ובין אם צהריים, סלט העשבים הזה יעשה את העבודה. רעננות העלים יחד עם הגבינה, האגוזים, הטחינה והצנוברים תשביע אתכם מבלי להרגיש כבדים. הכי חשוב, לא לשכוח להכין בצד קיסם!

חומרים:

1 כף גבינת לאבנה

2 סלקים מבושלים חתוכים לקוביות

צרור פטרוזיליה קצוץ

2 כפות עלי נענע קצוצים

1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/4 כוס חמוציות

2 כפות סילאן

4 כפות רכז רימונים

מיץ מלימון וחצי

4 כפות שמן זית

100 גרם פטה/ בולגרית מגוררת או מפוררת

1/4 כוס טחינה גולמית

1/4 כוס צנוברים קלויים

1/4 כוס גרגרי רימון

אופן הכנה:

מערבבים את הסלק, העשבים האגוזים והחמוציות, מתבלים בשמן זית, לימון, סילאן ורכז רימונים.

מורחים על צלחת את לאבנה, מניחים עליה את הסלט, מפזרים פטה מגוררת, מעטרים בטחינה ומפזרים מעל צנוברים וגרגרי רימון.

סלט קיסר בויניגרט תמרים

סלט קיסר בוויניגרט תמרים של השף שאול בן אדרת

זהו לא סלט קיסר קלאסי כמו שכולכם מכירים. זהו סלט גס שמכינים בקערה גדולה במיוחד למרכז השולחן בצהריים או בערב, והוא מתאים לכל המשפחה. הרעיון הוא להוסיף כמה שיותר דברים טובים, כמו תמרים, תפוחים, אפילו אגסים ועלים, רוטב, לימון, שיהיה כמו שצריך ואז מערבבים את הכל ביחד. בקיצור, סלט בלגן שיש בו הכל.

חומרים ל-6 מנות:

12 עלי לבבות חסה ערבית

6 עלי חסה מסולסלת אדומה

חופן עלי פטרוזיליה

חופן עלי נענע

2 צנוניות פרוסות דק

18 זיתי טאסוס מגולענים

1 כף צלפים (לא חובה, אבל כדאי)

12 תמרים לחים מגולענים וחצויים

1 כוס קרוטונים מוכנים

1 בצל סגול קלוף ופרוס לטבעות דקות

6 כפות מיונז

2 לימונים

1 פחית אנשובי

3 כפות גרגירי רימון

2 כפות ג'ינג'ר טרי או כבוש

פרחי מאכל לקישוט (לא חובה)

ההכנה:

מערבבים את מרכיבי הסלט, כולל הקרוטונים והחומרים הרטובים. מפזרים מעל מעט גרידת לימון ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ