מתכון: סלט עדשים מרשים

קטניות יכולות להיות בסיס מושלם להרבה סלטים צבעוניים וים תיכוניים. למשל, סלט עדשים שיכול להיות ארוחה שלמה בפני עצמו, או מנה בולטת בפיקניק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט העדשים
סלט העדשים צילום: ANDREW SCRIVANI / NYT
דיויד תניס / ניו יורק טיימס
דיויד תניס / ניו יורק טיימס

אני אוהב לאכול בחוץ במידת האפשר, אפילו ביום חורפי שטוף שמש. כשמזג האוויר מאפשר, ארוחות בחוץ הן העדפה מובהקת, בין אם מדובר בארוחת ערב רשמית בישיבה, או אפילו בפיקניק מזדמן.

פיקניק, יכול ללבוש צורות רבות. לפעמים, מדובר בקביעת מקומות ליד שולחן בחצר האחורית, אך זה יכול להיות גם מפגש בפארק, שם יש שולחנות פיקניק ועמדות גריל, או אפילו ארוחת צהריים ארוזה בחוף הים.

פיקניקים הם נפלאים, לא משנה מה סוגם, והמפתח להצלחתם הוא שמירה עליהם פשוטים. אין צורך לצלות או להסתמך רק על המבורגרים ונקניקיות: למעשה, עיקרית ללא בשר, או כמעט ללא בשר, יכולה להיות מנת פיקניק מעולה.

סלט ירקות גדול הוא התשובה (סלט ירוק פחות, אם כי לא בלתי אפשרי). עבור חלבון ובסיס לסלט, ניתן לבחור בשעועית או בקטניות אחרות. אני חסיד שעועית ולא מתבייש בכך שאנוכי גם מעדיף לבשל את השעועית שלי מאפס.

למרות ששעועית משומרת היא נוחה, לא אכפת לי לחכות כשעה, הזמן שלוקח לרוב סוגי השעועית המיובשת להתבשל, או לתכנן מראש שתהיה שעועית מוכנה ומחכה לי במקרר. בטעם, אין מה לשוות וכל פעולות ההשרייה שוות את המאמץ.

אם אתם באמת לא מצליחים להתחבר לרעיון של שעועית בסלט שלכם, תמיד אפשר לנסות עדשים, שבהשוואה לשעועית הן מהירות יותר לבישול, מוכנות תוך 30 דקות או פחות. עבור סלט עדשים, בישול מאפס הוא הבחירה היחידה (אני לא מכיר עדשים מוכנות לאכילה באיכות טובה ומספקת).

סלט עדשים, הוא תמיד עונתי. בחודשים קרירים יותר, אני אוהב להגיש את העדשים חמות. ככלל, עדשים מהוות בסיס מושלם לסלט צבעוני בטמפרטורת החדר באגן הים התיכון, עם אלמנטים שנמצאים לרוב בסלט יווני, כמו עגבניות, פלפלים ופטה. פילטים של אנשובי, טונה טובה וביצים קשות הם מרכיבים התורמים לאווירה דרום צרפתית או איטלקית בסלט ואם תקראו לזה גרסת העדשים לניסואז, לא אכחיש.

קערה גדולה של סלט עדשים זה יכולה לשמש כארוחה משובחת בפני עצמה, או כמנה מושלמת לפיקניק.

סלט העדשים:

זמן: שעה

מרכיבים: 6-8 מנות

לסלט:

1.5 כוסות של עדשים חומות או ירוקות 

1 עלה דפנה

כמה ענפי טימין קשורים בחבילה

מלח ופלפל

600 גרם של תפוחי אדמה קטנים

330 גרם של עגבניות שרי חצויות (בערך 3 כוסות)

1/2 בצל סגול קטן, חתוך דק (רצוי להשרות במי קרח עד השימוש)

2 פלפלים אדומים קלוים, ללא הקליפה וחתוכים לרצועות

8 רצועות אנשובי (לא חובה)

220 גרם טונה מפחית, מסוננת בחתיכות גדולות (לא חובה)

4 ביצים קשות (9 דקות בישול), חצויות או חתוכות לרבעים

2 כפות עלי נענע חתוכים גס

3 כפות פטרוזיליה חתוכה גס

חופן קטן של עלי בזיליקום לקישוט

1 כוס של זיתים שחורים איכותיים (כדוגמת קלמטה)

110 גרם גבינת פטה, חתוכה לפרוסות של ס"מ

לרוטב וינגרט:

3 כפות חומץ בן יין אדום (ועוד לפי הטעם)

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל

1/2 כוס שמן זית

1 כפית אורגנו מפורר

הכנה:

1.מבשלים את העדשים: שוטפים את העדשים ומכניסים לסיר בינוני. מכסים בארבע כוסות מים ומוסיפים את עלה הדפנה, ענף הטימין וקורט מלח. מביאים לרתיחה על אש גבוהה ואחריה מנמיכים את האש, מבשלים בעדינות עם מכסה במשך 20-25 דקות, עד שהעדשים רכות. מניחים את הסיר בצד להתקרר לטמפרטורת החדר.

צילום: ANDREW SCRIVANI / NYT

2. בזמן שהעדשים מתבשלות: בסיר אחר מכסים את תפוחי האדמה במים ומוסיפים כפית גדושה של מלח. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש להתבשלות מהירה. מבשלים כ-15 דקות, עד שהם מבושלים, בדקו זאת על ידי דקירת התפוד בסכין חיתוך, אם הם רכים הם מוכנים. מסננים ומניחים בצד. אם תרצו, אפשר כעת להסיר את קליפות תפוחי האדמה כשהם עדיין חמים, אך כדאי להשאירן. חותכים לחצאים או לרבעים ומעבירים לקערה גדולה.

3. בזמן שהעדשים עדיין מתבשלות מכינים את הווינגרט: בקערה קטנה מערבבים יחד חומץ ושום. מתבלים בקורט מלח ופלפל טוב. מוסיפים את השמן, מקציפים עם מטרפה, טועמים ומתקנים. מערבבים פנימה אורגנו.

4. חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים לקערה גדולה. מסננים את פרוסות הבצל ממי קרח (מי שביצע את השלב הנ"ל), ומוסיפים לעגבניות יחד עם רצועות פלפל קלוי. מתבלים במלח, ואז מוסיפים חצי מהרוטב (המוקצף היטב), ומערבבים כך שהכל יכוסה בו.

5. הרכבת הסלט: מסננים את העדשים ומעבירים לקערה הגדולה, נמוכה ורחבה, מניחים להן להתקרר למשך 10 דקות. מוסיפים ויניגרט שנותר, מפזרים מעט מלח וזורקים בעדינות. טועמים ומתקנים תיבול.

סלט העדשים צילום: ANDREW SCRIVANI / NYT

מה שותים ליד?

המנה הזו מזכירה סלט ניסואז, רק עם תוספת של העדשים שהופכת אותו לקצת יותר אדמתי. לצד הסלט מתאים לשתות יין רוזה, לא רק מפרובנס אלא מכל מקום סביב הים התיכון. עם זאת, עם העדשים יכולות באותה מידה להתאים ליין אדום בהיר, רצוי בלי הרבה טאנינים שעבר צינון קל. ברברה פשוט מאזור פיימונטה בצפון מערב איטליה יהיה בחירה טובה. קוט-דו-רון קליל יהיה מקסים, או שתוכלו לנסות כפרי בוז'ולה. אם אתה מעדיף לבן, אולי ורמנטינו מליגוריה, ורדיצ'יו מאזור מארשה או אלברינו מאזור גליציה בספרד. יין לבן יתאים במיוחד אם תוסיפו אנשובי וטונה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ