מתכון: סלט כרובית ויוגורט עם עשבים ירוקים של מאיר דנון - ירקות וסלטים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: סלט כרובית ויוגורט עם עשבים ירוקים של מאיר דנון

סלט מרענן ומפתיע שהסוד שלו טמון לא רק בכרובית אלא בעיקר ברוטב

דרגת קושי: קל
אפשר להכין ממנה מטעמים פשוטים, זולים ובריאים: הכרובית
לימור לניאדו תירו
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לסלט:

2 כרוביות גדולות

4 כפות שמן זית
מלח
1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקיקות
חופן עלי כוסברה שלמים
חופן עלי נענע שלמים

לרוטב:

1 צרור כוסברה

6 שיני שום
1 גביע יוגורט, שמן ככל האפשר
1 גביע שמנת חמוצה "של פעם" 27%
שליש כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח

הוראות הכנה

מכינים את הרוטב:

בקערת בלנדר מניחים את כל החומרים ומעבדים לרוטב חלק. טועמים ומוסיפים מעט מלח או לימון בהתאם לטעם. שומרים במקרר עד להגשה. מפרידים את הכרוביות לפרחים בינוניים ומסדרים אותם בתבנית אפייה. מפזרים את שמן הזית, ממליחים, מערבבים וצולים בתנור חם כ-35 דקות. בסיום הצלייה הכרוביות צריכות להיות רכות, אך לא יותר מדי, וזהובות. מצננים במקרר.

 

לפני ההגשה מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את פרחי הכרובית האפויים, מוסיפים את הבצל הסגול ואת עשבי התבלין, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח במידת הצורך. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומעטרים במעט נענע וכוסברה טריים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות