מתכון: סלט כרובית ויוגורט עם עשבים ירוקים של מאיר דנון

סלט מרענן ומפתיע שהסוד שלו טמון לא רק בכרובית אלא בעיקר ברוטב

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
אפשר להכין ממנה מטעמים פשוטים, זולים ובריאים: הכרובית

רכיבים

  • 2 כרוביות גדולות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • 1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקיקות
  • חופן עלי כוסברה שלמים
  • חופן עלי נענע שלמים
  • 1 צרור כוסברה
  • 6 שיני שום
  • 1 גביע יוגורט, שמן ככל האפשר
  • 1 גביע שמנת חמוצה "של פעם" 27%
  • שליש כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח

הוראות הכנה

בקערת בלנדר מניחים את כל החומרים ומעבדים לרוטב חלק. טועמים ומוסיפים מעט מלח או לימון בהתאם לטעם. שומרים במקרר עד להגשה. מפרידים את הכרוביות לפרחים בינוניים ומסדרים אותם בתבנית אפייה. מפזרים את שמן הזית, ממליחים, מערבבים וצולים בתנור חם כ-35 דקות. בסיום הצלייה הכרוביות צריכות להיות רכות, אך לא יותר מדי, וזהובות. מצננים במקרר.

לפני ההגשה מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את פרחי הכרובית האפויים, מוסיפים את הבצל הסגול ואת עשבי התבלין, מוסיפים את הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול עם מעט מלח במידת הצורך. מעבירים את הסלט לצלחת הגשה ומעטרים במעט נענע וכוסברה טריים.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות