מתכון: סלט תפוחי עץ, תמרים ואנדיב בווינגרט דבש

סלט חגיגי שכל כולו משחק מרקמים וטעמים בין רך לפריך, מתוק לחמוץ

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
לימור לניאדו תירוש
סלט תפוחי עץ, תמרים ואנדיב בווינגרט דבשצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • תפוח עץ ירוק

  • 2 אנדיב

  • צרור גדול של רוקט שטוף

  • 15 יחידות תמרים (עדיף מסוג דקל נור)

  • רבע כוס אגוזי מלך

  • ויניגרט

  • רבע כוס שמן זית

  • 2 כפות מיץ לימון

  • כף חומץ שרי חרז

  • כף דבש

  • חצי כפית מלח

הוראות הכנה

מגלענים את התפוח בעזרת תפוחן, חוצים לשניים ופורסים לפרוסות דקיקות, מטפטפים מעט מיץ לימון לבל ישחירו.

מעבירים לקערה, מוסיפים אנדיב פרוס לפרוסות דקיקות ועגולות (חלקו יתפרק לרצועות), רוקט קצוץ לרצועות דקות ותמרים מגולענים וקצוצים לקוביות קטנות.

קולים במחבת חם אגוזי מלך למשך דקות אחדות להשגת פריכות, שוברים לחתיכות עבות ומוסיפים לקערה לאחר צינון.

מערבבים היטב את חומרי הוויניגרט, מוסיפים לקערה, מערבבים שוב היטב ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ