מתכון: סלט ניסואז עם סלמון בוויניגרט

בשנים האחרונות סלט ניסואז חוזר למרכז העניינים וחווה עדנה בצלחת. אז איך מכינים את הקלאסיקה המשודרגת?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דירוג הגולשים
5 כוכבים
סלט ניסואז עם סלמון
גרסה ישראלית לסלט ניסואזצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

לסלט:

  • 200 גרם סלמון ביתי משומר, מסונן משמן זית
  • צרור עלים לבחירה: רוקט, לבבות חסה או תרד צעיר
  • 2 ביצים קשות
  • חופן עגבניות שרי חצויות
  • תפוח אדמה בינוני מבושל לרמת אל דנטה
  • 10 זיתי קלמטה, מגולענים
  • 150 גרם שעועית ירוקה

לרוטב:

  • רבע כוס שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף חומץ שרי
  • 3 פילטים של אנשובי משומר
  • רבע כפית חרדל דיז'ון
  • חצי שן שום קצוצה
  • מעט מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

קוטמים את השעועית ומבשלים בסיר עם מים, למשך חמש דקות.

מסננים ומעבירים לקערה עם מים קרים.

פורסים ביצים לרבעים ותפוח אדמה לקוביות גדולות.

מערבבים בקערה עלים ירוקים, סלמון, ביצים, עגבניות שרי ושעועית ירוקה.

הכנת הרוטב:

קוצצים אנשובי עד קבלת מחית גסה, מעבירים לצנצנת, מוסיפים את שאר חומרי הרוטב ומערבבים היטב.

מערבבים את הסלט עם הרוטב, מתקנים תיבול ומגישים.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ