סלט עדשים שחורות, צנונית ותפוחים - ירקות וסלטים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט עדשים שחורות, צנונית ותפוחים

6-8 מנות דרגת קושי: קל
סלט עדשים שחורות עם אנדיב ואספרגוס
לימור לניאדו תירוש
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כוס עדשים שחורות

1 צרור אספרגוס חתוך לרבעים (ללא הרבע התחתון)
1 תפוח עץ ירוק פרוס לפרוסות דקיקות
2 אנדיב חתוכים לשמיניות לאורך
4-5 צנוניות קטנות פרוסות לעיגולים דקיקים (עדיף במנדולינה)
זר רוקט או אורוגולה שטוף ומיובש
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
150 גרם גבינת פטה כבשים מפוררת גס

לרוטב:

חצי כפית מלח מיץ מלימון אחד או 3 כפות חומץ שרי

רבע שן שום קצוצה דק
רבע כוס שמן זית
מלח, פלפל שחור

הוראות הכנה

מבשלים את העדשים (ראו בהמשך). מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את האספרגוס ומבשלים ללא מכסה 3 דקות. מסירים מהאש, מסננים ושוטפים במים קרים. מערבבים עם שאר המרכיבים והרוטב.

איך לבשל עדשים שחורות?

מוזגים מים לסיר בינוני, מוסיפים את העדשים ומרתיחים. במהלך ההרתחה הראשונה מצטבר קצף אפור אותו יש להסיר בעזרת כף רחבה ושטוחה. יש להמשיך ולבשל, ללא מכסה,  תוך בעבוע עדין למשך עשרים וחמש דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות