מתכון: סלט של גזר ובייבי סלק אפויים עם גרגר נחלים

הגזרים החרוכים מוסיפים לסלט הקלאסי מראה ייחודי, מושך עין וחך

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:קל
סלט אפוי של גזר, בייבי סלק וגרגיר נחליםצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 5 יחידות בייבי סלק שטוף היטב

  • 5 גזרים כתומים, סגולים או אדומים קלופים, עדיף טריים עם הגבעולים

  • 2 כפות שמן זית

  • רבע כפית מלח אטלנטי

  • רבע כפית פלפל שחור גרוס

  • צרור גרגיר נחלים או עלי רוקט

  • כף שמן זית

  • כפית מיץ לימון

  • 2 כפות טחינה גולמית

  • כפית שומשום לבן

  • כפית שומשום שחור

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים בתבנית את הסלקים, בוזקים כף שמן זית, חצי מכמות המלח והפלפל וצולים חצי שעה.

חוצים את הגזרים לשניים, לאורכם, מושחים בשמן זית, יתרת המלח והפלפל ומוסיפים לתבנית. ממשיכים באפיית הסלקים והגזרים עוד חצי שעה. מצננים לטמפרטורת החדר.

חוצים את הסלקים הבינוניים לשניים ואת הקטנים משאירים בשלמותם.

מערבבים את גרגיר הנחלים עם שמן זית ומיץ לימון, מוסיפים את ירקות השורש ומעבירים לקערת הגשה. בוזקים מעל טחינה גולמית ואת שני סוגי השומשום ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ