סלט טחינה עם יוגורט ועגבניות צלויות - ירקות וסלטים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט טחינה עם יוגורט ועגבניות צלויות

למרות שמדובר בסלט חם, אל תתבלבלו - מדובר בסלט שאומר קיץ וחום. השילוב בין טחינה ליוגורט ועגבניות תמר צלויות הוא בדיוק מה שצריך על הלחם הקל שזה עתה פרסתם

6 מנות דרגת קושי: קל
סלט טחינה חם עם יוגורט ועגבניות צלויות
לימור לניאדו תירוש
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

8 עגבניות תמר

2 כפות שמן זית
פלפל שחור
חצי כפית סוכר
300 מ"ל טחינה ביתית מוכנה
150 מ"ל יוגורט עיזים או כבשים כגון יוגורמה
גרידת לימון
כפית מיץ לימון
כף שמן זית
פיתה קלויה
עלי בזיליקום
עגבנייה בשלה חצויה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-160 מעלות. חוצים עגבניות לשניים. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מזליפים מעל שמן זית, פלפל שחור וסוכר וצולים שעה.

מערבבים בקערה טחינה, יוגורט, לימון, גרידת לימון ושמן זית. מחממים במחבת מעל אש קטנה עד בעבוע עדין. מורידים מהאש ומניחים מעל עגבניות תמר קלויות, קרעי פיתה, עלי בזיליקום ושמן זית בנדיבות. סוחטים מעל זרעי עגבנייה ומלח גס ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות