מתכון |

סלט טחינה עם יוגורט ועגבניות צלויות

למרות שמדובר בסלט חם, אל תתבלבלו - מדובר בסלט שאומר קיץ וחום. השילוב בין טחינה ליוגורט ועגבניות תמר צלויות הוא בדיוק מה שצריך על הלחם הקל שזה עתה פרסתם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
6 מנות
סלט טחינה חם עם יוגורט ועגבניות צלויותצילום: לימור לניאדו תירוש
  • 8 עגבניות תמר

  • 2 כפות שמן זית

  • פלפל שחור

  • חצי כפית סוכר

  • 300 מ"ל טחינה ביתית מוכנה

  • 150 מ"ל יוגורט עיזים או כבשים כגון יוגורמה

  • גרידת לימון

  • כפית מיץ לימון

  • כף שמן זית

  • פיתה קלויה

  • עלי בזיליקום

  • עגבנייה בשלה חצויה

מחממים תנור ל-160 מעלות. חוצים עגבניות לשניים. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מזליפים מעל שמן זית, פלפל שחור וסוכר וצולים שעה.

מערבבים בקערה טחינה, יוגורט, לימון, גרידת לימון ושמן זית. מחממים במחבת מעל אש קטנה עד בעבוע עדין. מורידים מהאש ומניחים מעל עגבניות תמר קלויות, קרעי פיתה, עלי בזיליקום ושמן זית בנדיבות. סוחטים מעל זרעי עגבנייה ומלח גס ומגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ