מתכון

סלט חורף של שעועית, אבוקדו וביצים עלומות

לא רק מרק מתאים לחורף, אלא גם סלט שכולו נחמה חמימה. מוסיפים רוטב חמוץ מתוק ומגישים

גולן גורפינקל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גולן גורפינקל, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:25 דקות
סלט

רכיבים

  • 320 גרם שעועית ירוקה חלוטה
  • 200 גרם חסה אייסברג שטופה, מופרדת לעלים
  • 1 אבוקדו
  • מיץ לימון
  • 4 ביצים עלומות
  • 8 תפוחי אדמה קטנים
  • 12 אספרגוסים דקים
  • 40 גרם פרמזן

הוראות הכנה

מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח עם הקליפה עד לריכוך. חותכים אותם לרבעים או שישיות ומשרים במרינדה מלימון כבוש, מלח, פלפל שחור, צ'ילי טרי פרוס דק ושמן זית.

זורקים את השליש התחתון של האספרגוסים. את השאר חולטים וחוצים. משרים את האבוקדו במיץ לימון ופורסים לפרוסות עבות.

מערבבים במערבל חומרים לרוטב:

כפית חרדל, כפית צלפים, חצי מלפפון חמוץ חתוך, כף פטרוזליה קצוצה, כף בצל ירוק קצוץ גס, חצי כף נענע קצוצה, כף סויה, כף מיץ לימון, כפית דבש, מעט פלפל שחור, צ'ילי יבש וכפית מיונז.

אחרי שמתקבלת בלילה אחידה מזליפים רבע כוס שמן זית ומערבבים עד שנוצר רוטב סמיך. מתקנים לפי הטעם עם מלח.

מערבבים את חומרי הסלט, מוסיפים רוטב, מניחים את הביצים ליד ומפזרים מעל פרמזן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ