מתכון |

סלט חצילים חמוץ-מתוק

חצילים קלויים בטעם שרוף עם פלפל אדום ועגבניות, מעורבבים עם תערובת בצל וחומץ תפוחים. מזליפים מעט שמן חמניות או קנולה ומגישים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
סלט חצילים חמוץ מתוק
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 3 כפות חומץ תפוחים
  • 2 כפות מים
  • 2 כפות סוכר לבן
  • חצי בצל לבן קטן קצוץ
  • 3 חצילים קלויים, קלופים חלקית
  • פלפל אדום קלוי וקלוף
  • 2 עגבניות קצוצות ללא זרעים
  • שן שום קצוצה
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • שמן חמניות או קנולה לזילוף

הוראות הכנה

מחממים במחבת חומץ, מים וסוכר עד רתיחה. מורידים מהאש. מוזגים על הבצל הקצוץ ומשרים לחצי שעה.

קוצצים חצילים ומעט קליפת חציל (לקבלת טעם חרוך) עד קבלת מחית גסה, מוסיפים פלפל וממשיכים לקצוץ יחד. מעבירים לקערה.

מוסיפים עגבניות, שום, מלח פלפל ותערובת בצל וחומץ. משהים לפחות שעתיים מחוץ למקרר לפני ההגשה. מזליפים מעט שמן חמניות או קנולה ומגישים. הסלט יכול להישמר היטב בקופסה אטומה עד שלושה ימים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ