סלט פסטה קליל - ירקות וסלטים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט פסטה קליל

מיציתם את כל האופציות לארוחת ערב? השף אמיר שולר (ממסעדת בליני) מציע את הסלט האולטימטיבי שמתאים לארוחת ערב קלילה וטעימה. כדי לא לשעמם אפשר לגוון את הירקות ולהחליף את החציל בקישוא, למשל

4 מנות דרגת קושי: קל
בועז לביא

סלט פסטה טוב יכול לנצל בקלות לא מעט שאריות של ירקות וגבינות שנותרו במקרר, ומעבר לקלילות - היתרון המרכזי שלו הוא הגיוון הגדול. השף אמיר מולר (ממסעדת בליני) מציע לשחק ולגוון עם הסלט על מנת לא לשעמם. לא אוהבים חציל? אין בעיה, אפשר להשתמש בשומר קלוי, קישוא, פלפלים, אספרגוס, ארטישוק או אפילו בכולם ביחד. בתחום הגבינות במקום מוצרלה, אפשר להשתמש בגבינת פטה, בבולגרית או בקשקבל. אם רוצים ממש להשקיע אפשר להוסיף גם חזה עוף או טונה. הבונוס: אפשר להפוך את סלט הפסטה לטבעוני בקלות.

מוזמנים לכתוב אלינו בכל עת: food@haaretz.co.il

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

חבילת פסטה פנה או פסטה פוזילי

1 חציל

2 כפות שמן זית למריחה על הירקות + 3 כפות שמן זית

מעט מלח ופלפל שחור גרוס

20 עגבניות שרי חצויות

30 עלי אורגנו

100 גרם זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים דק

300 גרם כדורי מוצרלה חתוכים לקוביות

הוראות הכנה

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ונותנים לה להצטנן.

חותכים את החציל לטבעות ומשמנים אותו בשמן זית. ממליחים ומפלפלים.

אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד ריכוך. קוצצים גס.

לקערת ערבוב מעבירים את הפסטה, החצילים, עגבניות השרי, עלי האורגנו, הזיתים וכדורי המוצרלה.

מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות