מתכון

סלט פנצנלה מושלם

השף אמיר מרקוביץ מספק את המתכון לסלט האיטלקי המוצלח ביותר

אמיר מרקוביץ', שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט פנצנלה
צילום: דניאל לילה
אמיר מרקוביץ', שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-5 סועדים

הפנצנלה דורש קודם כל עגבניות קיץ בשלות ומלאות מיץ שיזלוג אט אט לבסיס הקערה וירטיב אחר כך את כל העסק. הדבר המרכזי הבא הוא הלחם. במקור, נעשה הסלט עם לחם טוסקני נטול מלח, לרוב כזה שעמד כמה ימים והתייבש. בכל מקרה, לחם כפרי הוא טוב לסלט שכן הוא נוטה לספוג נוזלים, אך גם ג'בטה תעשה את העבודה לעת מצוא. אסור לבזבז את הזמן על לחם טרי, הוא פשוט יהפוך לספוג רכרוכי ויימס אל תוך הרוטב וחבל. לחם בן יומיים-שלושה (או יותר) יעשה היטב את העבודה כשיספוג לתוכו את רוטב הסלט ואת טעמי הירקות והתבלינים.

חתיכות גדולות מדי של הבצל נוטות להפוך את הסלט לאגריסי יותר, חתיכות קטנות שתשרו במים עם מעט מלח, במשך שעה יבליטו דווקא את המתיקות שלו.

כמו בהרבה מקרים אחרים, הסלט הזה טעים אפילו כמה שעות, אם לא יום, לפני שאוכלים אותו - בכל מקרה, עדיף להכין אותו זמן רב ככל האפשר לפני הארוחה. אז יצא לכם סלט פשוט עם טעם נפלא.

רכיבים

  • 2 עגבניות
  • 2 מלפפונים חתוכים לקוביות
  • חצי בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות דקות
  • 1 כף זיתי קלמטה ללא חרצנים
  • 1 כפית צלפים בחומץ
  • 2 צנוניות פרוסות דק
  • 3 פרוסות לחם עבות קלויות
  • 10 עלי בזיליקום טריים
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • כפית מיץ לימון
  • מעט חומץ בן יין

הוראות הכנה

חתכו את העגבניות לקוביות גדולות והשאירו אותן בקערה לצורך הגרת נוזלים.

חתכו את הלחם לקוביות גדולות, הכניסו לקערת העגבניות על מנת שיספגו מעט נוזלים והוסיפו גם קצת חומץ בן יין.

הוסיפו לקערה את יתר מרכיבי הסלט, וערבבו יחד עם מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית.

מעבירים לקערית הגשה ומחכים לפחות רבע שעה (ורצוי שעה) ומגישים.

תגובות