סלט פנצנלה מושלם - ירקות וסלטים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט פנצנלה מושלם

השף אמיר מרקוביץ מספק את המתכון לסלט האיטלקי המוצלח ביותר

4-5 סועדים דרגת קושי: קל
סלט פנצנלה
דניאל לילה

הפנצנלה דורש קודם כל עגבניות קיץ בשלות ומלאות מיץ שיזלוג אט אט לבסיס הקערה וירטיב אחר כך את כל העסק. הדבר המרכזי הבא הוא הלחם. במקור, נעשה הסלט עם לחם טוסקני נטול מלח, לרוב כזה שעמד כמה ימים והתייבש. בכל מקרה, לחם כפרי הוא טוב לסלט שכן הוא נוטה לספוג נוזלים, אך גם ג'בטה תעשה את העבודה לעת מצוא. אסור לבזבז את הזמן על לחם טרי, הוא פשוט יהפוך לספוג רכרוכי ויימס אל תוך הרוטב וחבל. לחם בן יומיים-שלושה (או יותר) יעשה היטב את העבודה כשיספוג לתוכו את רוטב הסלט ואת טעמי הירקות והתבלינים.

חתיכות גדולות מדי של הבצל נוטות להפוך את הסלט לאגריסי יותר, חתיכות קטנות שתשרו במים עם מעט מלח, במשך שעה יבליטו דווקא את המתיקות שלו.

כמו בהרבה מקרים אחרים, הסלט הזה טעים אפילו כמה שעות, אם לא יום, לפני שאוכלים אותו - בכל מקרה, עדיף להכין אותו זמן רב ככל האפשר לפני הארוחה. אז יצא לכם סלט פשוט עם טעם נפלא.

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 עגבניות

2 מלפפונים חתוכים לקוביות

חצי בצל סגול קלוף וחתוך לפרוסות דקות

1 כף זיתי קלמטה ללא חרצנים

1 כפית צלפים בחומץ

2 צנוניות פרוסות דק

3 פרוסות לחם עבות קלויות

10 עלי בזיליקום טריים

2 כפות שמן זית

קורט מלח

כפית מיץ לימון

מעט חומץ בן יין

הוראות הכנה

חתכו את העגבניות לקוביות גדולות והשאירו אותן בקערה לצורך הגרת נוזלים.

חתכו את הלחם לקוביות גדולות, הכניסו לקערת העגבניות על מנת שיספגו מעט נוזלים והוסיפו גם קצת חומץ בן יין.

הוסיפו לקערה את יתר מרכיבי הסלט, וערבבו יחד עם מלח, פלפל, מיץ לימון ושמן זית.

מעבירים לקערית הגשה ומחכים לפחות רבע שעה (ורצוי שעה) ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות