סלט כרוב וגזר עם ויניגרט הדרים - ירקות וסלטים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט כרוב וגזר עם ויניגרט הדרים

יש בסלט שילוב נעים של המון מרכיבים קראנצ'יים וכיפים, עם רוטב חמצמץ-מתוק. והכי טוב? הסלט הזה יחזיק לכם כמה ימים במקרר

קערת סלט גדולה דרגת קושי: קל
מתכון לסלט כרוב וגזר עם ויניגרט הדרים
גיל גוטקין

סלט הכרוב והגזר ברוטב ויניגרט הדרים הוא ניסיון לשחזר את הסלט המעולה של מסעדת "מיטבול" בראשון לציון, שלא הייתי בכלל שם לב אליו בתפריט אלמלא הפנו את תשומת לבי אליו ואמרו שהוא מצוין ומפתיע. הרי מי אוכל סלט במסעדת המבורגרים?

לא הצלחתי לשים את היד על המתכון של המסעדה, ולכן אילתרתי מתכון שלתחושתי מספיק קרוב, ויצא מעולה בפני עצמו. יש בו שילוב נעים של המון מרכיבים קראנצ'יים וכיפים, עם רוטב חמצמץ-מתוק. והכי טוב? הסלט הזה יחזיק לכם כמה ימים במקרר, ואפשר להמשיך לנשנש ממנו בכל פעם שיש חשק.

 

למתכונים נוספים של גיל גוטקין

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

חצי כרוב גדול או אחד קטן שלם

2 גזרים קטנים או אחד גדול

חופן גדול של נבטים (אני אוהב את האלפלפה הדקים)

כ-50 גרם חמוציות מיובשות

20 גרם גרעיני חמנייה קלופים

30 גרם שקדים פרוסים

חופן עלי פטרוזיליה טריים

לרוטב:

1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1/4 כוס שמן זית

2 כפות חומץ בן יין (אפשר גם חומץ רגיל, אבל לא בלסמי)

1 כף דבש (אפשר גם סוכר חום במקום)

גרידה מקליפת לימון שלם (אפשר גם מהתפוז שסחטנו, אם אין לימון)

1/2 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

חותכים את הכרוב לרבעים, ופורסים לפרוסות דקות. מניחים בקערה גדולה.

מקלפים את הגזר, שוטפים אותו, ובעזרת הקולפן "מגלפים" ממנו פרוסות דקות. מניחים כמה פרוסות דקות שכאלה אחת על גבי השנייה, וחותכים עם הסכין לרצועות דקות.

חותכים את רצועות הגזר הדקות לשניים או שלושה חלקים (תלוי באורך הגזר) ומוסיפים לקערה.

שוטפים את הפטרוזליה, קוצצים אותה דק, ומוסיפים לקערה.

מוסיפים לקערה גם את הנבטים והחמוציות.

על מחבת יבשה ואש נמוכה קולים את גרעיני החמנייה עד שהם משתזפים מעט, ומוסיפים אותם לקערה.

על אותה מחבת קולים גם את פרוסות השקדים עד שהם מקבלות מעט צבע, ומוסיפים גם אותן לקערה.

ניגשים להכנת הרוטב. מערבבים בצנצנת או בכלי אחר עם מכסה את מיץ התפוזים, השמן, החומץ, הדבש, גרידת הלימון, המלח והפלפל, סוגרים את המכסה ומנערים היטב עד שהרוטב אחיד. אל תתביישו לנער בכל הכוח ולהוציא את כל העצבים על זה שאין יותר חופש גדול אחרי שמסיימים את התיכון!

טועמים את הרוטב ובודקים אם צריך להוסיף לו עוד קצת מלח או פלפל. מוסיפים אותו לקערה ומערבבים היטב. אני הכי אוהב לערבב עם הידיים (שטופות היטב!) ותוך כדי גם להפריד את הנבטים שאוהבים להתקבץ בחבורות.

טועמים, מבינים שזה בריא ומנשנשים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות