מתכון לסלט פסטה קר עם פסטו

סלט פסטה טוב יכול להיות חלק מארוחת בראנץ' ענקית או ארוחה קטנה בפני עצמו. השף גיא ארבל ממסעדת בנדיקט עם מתכון לסלט פסטה והבונוס: מתכון לפסטו רוקט

גיא ארבל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גיא ארבל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
סלט פסטה קר צילום: שרית גופן

רכיבים

  • חבילה של פסטה יבשה - רצוי 3 צבעים פוזילי מבושלת (500 גרם)
  • 2 בצל סגול קצוץ
  • 7 ארטישוק א-לה רומנה חצוי וחתוך לרצועות (נמכר בצנצנות או בשימורים)
  • 150 גרם עגבניות מיובשות בשמן חתוכות לרצועות
  • חצי חבילה בצל ירוק טבעות
  • 300 גרם פסטו רוקט  (מתכון לפסטו בהמשך)
  • כוס וחצי פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • 100 גרם חמוציות שלמות

פסטו רוקט:

  • 100 גרם עלי רוקט
  • 10 גרם שום כתוש
  • 20 גרם דבש
  • 2 גרם (קורט) מלח
  • 50 מ"ל שמן זית

הוראות הכנה

בישול הפסטה:

יש לבשל את הפסטה במים רותחים עם מלח כ- 7 דקות (חצי ק"ג פסטה, 5 ליטר מים, 20 גרם מלח). יש לסנן את הפסטה ולקרר תחת מים זורמים (קרים). לערבב את כל המרכיבים כאשר הפסטה קרה ורק אז.

פסטו רוקט:

לטחון את כל החומרים במעבד מזון מלבד שמן הזית
להוסיף את שמן הזית באיטיות תוך ערבול.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ