מתכון לסלט פסטה קר עם פסטו

סלט פסטה טוב יכול להיות חלק מארוחת בראנץ' ענקית או ארוחה קטנה בפני עצמו. השף גיא ארבל ממסעדת בנדיקט עם מתכון לסלט פסטה והבונוס: מתכון לפסטו רוקט

גיא ארבל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גיא ארבל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
סלט פסטה קר

רכיבים

  • חבילה של פסטה יבשה - רצוי 3 צבעים פוזילי מבושלת (500 גרם)
  • 2 בצל סגול קצוץ
  • 7 ארטישוק א-לה רומנה חצוי וחתוך לרצועות (נמכר בצנצנות או בשימורים)
  • 150 גרם עגבניות מיובשות בשמן חתוכות לרצועות
  • חצי חבילה בצל ירוק טבעות
  • 300 גרם פסטו רוקט  (מתכון לפסטו בהמשך)
  • כוס וחצי פלפל צהוב חתוך לקוביות
  • 100 גרם חמוציות שלמות

פסטו רוקט:

  • 100 גרם עלי רוקט
  • 10 גרם שום כתוש
  • 20 גרם דבש
  • 2 גרם (קורט) מלח
  • 50 מ"ל שמן זית

הוראות הכנה

בישול הפסטה:

יש לבשל את הפסטה במים רותחים עם מלח כ- 7 דקות (חצי ק"ג פסטה, 5 ליטר מים, 20 גרם מלח). יש לסנן את הפסטה ולקרר תחת מים זורמים (קרים). לערבב את כל המרכיבים כאשר הפסטה קרה ורק אז.

פסטו רוקט:

לטחון את כל החומרים במעבד מזון מלבד שמן הזית
להוסיף את שמן הזית באיטיות תוך ערבול.

תגובות