סלט עגבניות צבעוני של יותם אוטולנגי - ירקות וסלטים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט עגבניות צבעוני של יותם אוטולנגי

הוא הולך נהדר בפלטת מזטים, יחד עם סלטים וממרחים נוספים או לצד מנות דגים ובשרים וכולו אהבה לעגבנייה. מתכון מתוך הספר Nopi של השפים סקאלי רמאל ויותם אוטולנגי

6 מנות דרגת קושי: קל
סלט עגבניות צבעוני עם מסקרפונה ואסאבי וצנוברים
Jonathan Lovekin

למרבה האירוניה, הנוסח הראשון למתכון סלט העגבניות כלל לא הכיל עגבניות, והוא נטה יותר לכיוון הממרח. הוא נרקח על ידי סקאלי רמאל ושרית פקר עבור תפריט הבוקר של מסעדת Nopi הלונדונית של רמאל עצמו ושל יותם אוטולנגי. בהתחלה, היו מגישים אותו כממרח של גבינת מסקרפונה-ואסאבי לצד סלמון מעושן וביצים מקושקשות. בהמשך, שידך אוטולנגי גם עגבניות ומפה לשם – הוא נולד מחדש, הפעם: כסלט. הוא מוגש במסעדה בתפריט הצהריים ולפי אוטולנגי, הוא הולך נהדר בפלטת מזטים, יחד עם סלטים וממרחים נוספים או לצד מנות דגים ובשרים. אוטולנגי טוען כי הסלט הזה הוא כולו סביב האהבה לעגבנייה, כשהטוויסט מגיע ממגוון זני העגבנייה השונים, של הצבעים ושל צורות חיתוך העגבנייה: לפרוסות ולקוביות, בגדלים שונים.

הרעיון הוא להשתמש בכמה שיותר זנים של עגבניות: שרי אדומות בוהקות, כתומות, צהובות, ירוקות, סגולות או מנומרות – שרי קטנות, שרי תמר מוארכות עד 'רגילות' וגדולות. בנוסף לססגוניות של העגבניות עצמן, ניתן להוסיף חן לסלט ולחתוך את העגבניות בגדלים ובאופנים שונים, בניגוד למקובל בדרך כלל (כי מי אמר שחיתוך אחיד הוא הדרך הנכונה?).

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

קילו עגבניות מסוגים שונים, חתוכות לחתיכות בעובי 1 ס"מ

250 גרם גבינת מסקרפונה

50 גרם עלי בזיליקום שונים (בזיליקום ירוק, בזיליקום סגול, עלי מיקרו)

20 גרם צנוברים קלויים

20 גרם בצל ירוק, קצוץ

10 גרם עירית, קצוצה

10 גרם טימין, קצוץ

2 בצלי שאלוט, קצוצים דק

2 כפות חומץ שרי מתוק

כף מחית ואסאבי

כף שמן זית

מלח ופלפל, לפי הטעם

הוראות הכנה

את עגבניות השרי הקטנות חותכים לחצאים ואת העגבניות הגדולות יותר חותכים לקוביות בינוניות (לא קטנות) או פרוסות עבות.

בקערה, מערבבים את גבינת המסקרפונה עם הואסאבי, העירית, הטימין והבצק הירוק.

מתבלים במלח ופלפל, מערבבים שוב ומעבירים למקרר עד ההגשה.

בקערה אחרת, מערבבים את השאלוט עם חומץ השרי המתוק, שמן הזית וחצי כפית מלח.

מערבבים היטב ומעבירים גם קערה זו למקרר עד ההגשה.

להגשה, מוציאים את הקערה עם תערובת המסקרפונה ועשבי התיבול מהמקרר ומורחים שכבה דקה מהתערובת בכל צלחת הגשה.

מעל שכבת המסקרפונה הדקה, יוצקים בכל צלחת הר קטן של עגבניות חתוכות ומעליהן – השאלוטס

מפזרים צנוברים קלויים ומקשטים בעלי בזיליקום (את העלים הגדולים ניתן לקרוע ביד לחלקים קטנים יותר).

מתבלים בשליש כפית מלח, מנה הגוּנה של פלפל שחור טחון ומגישים.

טיפים

12 מנות, 151 קלוריות למנה של 2 כפות

ההיגיון שמאחורי המתכון:

בכל העוגות חשוב לשמור על יחס נכון בין המרכיבים השונים ולא להפחית מהסוכר בלי לשנות את כמות הביצים והקמח. אבל בקראמבל אפשר לשנות מה שרוצים: אפשר לערבב את הפירות בלי סוכר, אפשר להוסיף עוד פירות, ואפשר להפחית את כמות פירורי החמאה כדי שהעוגה  תכיל יותר פירות ופחות בצק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות