מתכון

ירקות ירוקים במחבת

שלל ירקות ירוקים מוקפצים במחבת הם מתכון בסיסי שיכול להשתדך להרבה מאוד תוספות כמו פרגית, טופו ואפילו בשר

אמיר קרונברג, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אמיר קרונברג, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
סטייק טופו
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 4 שיני שום
  • רבע כוס יין לבן
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כוס פריקי מבושלת
  • ירקות ירוקים אופציונליים: ברוקולי, שעועית ירוקה (כל הסוגים – רחבה, עדינה, שטוחה, לוביה, אפונת שלג), מנגולד, תרד, קייל, באקצ'וי, כרוב סיני, זוקיני, קישוא, במיה, אספרגוס...
  • מלח ופלפל
  • פלחי לימון לעיטור

הוראות הכנה

חולטים חצי ק"ג ברוקולי ו-200 גרם שעועית רחבה
מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים עיגולי זוקיני, 10 יחידות במיה תאילנדית ושום ומטגנים כ-5 דקות, עד להשחמה קלה.
מוסיפים יין, ברוקולי, ושעועית.
מוסיפים 2 כוסות מנגולד קצוץ גס, עם הגבעולים.
מערבבים תוך כדי טיגון עוד כדקה.
מוסיפים את הפריקי.
מערבבים ערבוב אחרון ומגישים עם פלחי לימון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ