איך מכינים מטבוחה? מתכון למתחילים

הסלט שארוחת שישי אינה שלמה בלעדיו, אבל כיף לאכול אותו גם בשאר ימות השבוע. מתכון של השף ניר עופר ממעדניית דלישס

ניר עופר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ניר עופר, שף אורח
מטבוחהצילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 8 עגבניות בשלות

  • 3 פלפלים אדומים

  • 3 פלפלים חריפים (אופציונלי, למי שאוהב חריף)

  • 3 שיני שום קצוצות

  • כף שטוחה של פפריקה אדומה

  • מלח

  • פלפל לבן

  • שמן קנולה

הוראות הכנה

שורפים היטב את הפלפלים והעגבניות על האש ומסירים מהם את הקליפה. חותכים את הפלפלים לקוביות. את העגבניות חוצים וסוחטים מנוזליהן ולאחר מכן חותכים לקוביות. מחממים מעט שמן בסיר ומטגנים קלות את השום הקצוץ. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים דקותיים תוך כדי ערבוב. מוסיפים את העגבניות, מתבלים בפלפל לבן ומבשלים עד רתיחה. מתבלים בפפריקה ובמלח, מערבבים ומבשלים עם חצי מכסה על אש קטנה. מפעם לפעם בודקים ומערבבים. כאשר הנוזל מצטמצם, מסירים מהאש.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ