סלט קולרבי ותפוח עץ בווינגרט חרדל ודבש

סלט חמצמץ ועדין ממתכון של השף מיכאל כץ

מיכאל כץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מיכאל כץ, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
קולרבי

רכיבים

לסלט:

  • 400 ג"ר קולרבי מקולף ומגורר בפומפיה (2.5 כוסות)
  • 2 לימונים
  • 2 תפוחי גרני סמיט
  • 1 לב של חסה ערבית חתוך לחתיכות גסות
  • 1 אנדיב (אופציונלי)

לרוטב:

  • 1.5 כפות חרדל
  • 4 כפות מיונז
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

1. את הקולרבי חותכים לפרוסות בעובי של כ 5 מ"מ וכל פרוסה לרצועות בעובי של כ-5 מ"מ. בשפה המקצועית זה נקרא גו'ליאן לאלה שממהרים ולא מעוניינים אז ניתן פשוט בפומפיה לגרר את הקולרבי.

2. חותכים את התפוחים לחצי בעזרת כפית מוצאים את החרצנים וחוזרים על אותה פעולה של חיתוך הקולרבי או בסכין או בפומפיה.

3. שומרים את הקולרבי והתפוחים במים עם מעט לימון כדי למנוע השחרה ולשמור על הפריכות.

4. בקערה שמים את כל מרכיבי הרוטב ומערביבים בעזרת מטרפה – חשוב מאוד לבדוק את התיבול ולאזן בין מליחות חומציות ומתיקות לא לפחד לתקן לפי שיקול דעתכם. אם מכינים כמות גדולה ניתן להשתמש בבלנדר יד או עומד.

5. כ- 10 דקות לפני ההגשה לסנן את התפוחים והקולרבי מהמים. בקערה שמים את הרוטב ומוסיפים את החסה, תפוחים והקולרבי.

מומלץ תמיד לשים קודם כל בקערה את הרוטב ולערבב הכל מלמטה למעלה. במידה וצריך עוד תיבול או רוטב יש להוסיף. מי שרוצה יכול להוסיף חזה אווז מעושן, אגוזים קלויים שונים, עלי חסה שונים ואפילו פירות נוספים כמו רימונים או משמשים מיובשים.

תגובות