שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

סלט גרגירי חומוס ברוטב טחינה תפוזי

חומוס הוא ללא ספק אחת המנות שמגדירות את המטבח המקומי ומייצגות אותנו גם בקולינריה העולמית. פה גרגירי החמצה והטחינה משחקים תפקיד קצת שונה. התוצאה: היא סלט שובב והדרי

אליאס מטר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אליאס מטר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
סלט גרגירי חומוס עם רוטב טחינה תפוזי
סלט גרגירי חומוס ברוטב טחינה תפוזי צילום: רמי שלוש

רכיבים

לסלט:

  • 200 גרם חומוס גרגירים
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 4 גבעולי חמציץ
  • 1 בצל סגול קטן
  • 6 עגבניות שרי מנומרות
  • 4 כפות שמן זית כתית מעולה

לרוטב:

  • 150 מ"ל טחינה גולמית
  • 50 מ"ל לימון סחוט
  • 100 מ"ל תפוזים סחוטים

הוראות הכנה

הכנת הסלט:

שוטפים את גרגירי החומוס היטב.

בסיר, מביאים את המים לרתיחה ושופכים את גרגירי החומוס פנימה, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 8 דקות על אש נמוכה.

בודקים אם גרגירי החומוס התרככו, כשהם רכים אבל עדיין נגיסים, מכבים את האש ומניחים בצד למשך 10 דקות.

לאחר מכן, שוטפים במים קרים ומעבירים למקרר.

בינתיים, מתחילים בקיצוץ הירקות, בחיתוך גס, את עגבניות השרי חותכים לרבעים, ומעבירים הכל למקרר.  

הכנת הרוטב:

לקערה עמוקה, יוצקים את מרכיבי הרוטב פרט למים, מערבבים היטב ואז לאט לאט מזלפים את המים לקערה, עד שמגיעים למרקם חלק (חשוב לקחת בחשבון כי הטחינה מתקשה מעט במקרר). 

הרכבת הסלט:

בקערה, מערבבים את כל המרכיבים יחד למעט הטחינה ומתבלים. 

בצלחת, מסדרים את הסלט, יוצקים מעליו את רוטב הטחינה ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ