סלט עולש בר ובצל מקורמל

מנה שיש בה ניחוחות של אדמה ושל גשם וזיכרונות מתוקים של אושר ונעורים גליליים

אליאס מטר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אליאס מטר, שף אורח
סלט עולש בר ובצל מקורמלצילום: רמי שלוש

רכיבים

  • 1 ק"ג עולש בר

  • 3 בצלים לבנים גדולים

  • 2 ליטר מים

  • חצי כוס שמן זית (מומלץ שמן מהעונה הנוכחית)

  • מלח

  • 2 לימונים

הוראות הכנה

בסיר גדול מרתיחים את המים ובזמן הרתיחה קוצצים עלי העולש.

עם הרתיחה, שופכים את העולש פנימה ומבשלים למשך 10 דקות, מסננים ומקררים עם מים קרים.

לאחר מכן, מסננים שנית וסוחטים את העלים עם הידיים, ומניחים בצד.

במחבת, מניחים חצי מכמות שמן הזית ומחממים על אש גבוהה.

מקלפים את הבצל וקוצצים לאמצע ולאורך, כך שנקבל פרוסות ארוכות, ומטגנים אותן במחבת עד לקבלת צבע זהוב יפה. מנמיכים את האש ושופכים את העולש פנימה למחבת, ומערבבים היטב למשך דקה ומכבים את האש.

מוסיפים מלח ומערבבים שוב.

מעבירים לצלחת הגשה, פורסים לימון לרבעים ושמים בצלחת נפרדת ליד ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ