סלט אדום גדול - ירקות וסלטים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט אדום גדול

סלט אדום, גדול, מושקע, מפואר למראה. מרכז הארוחה

4-6 סועדים דרגת קושי: קל
סלט כרוב אדום

שימו לידו לחם אירופי כהה חמצמץ, של שאור או שיפון. יש מעט עבודה בסלט הזה, אבל הוא חמדה לחיך ולעין, ומתפקע מטעמים. מסדרים אותו על צלחת גדולה, וחוץ מהעגבניות ההכרחיות, אפשר גם לוותר על אחד ממרכיביו. שימו לב לסדר הפעולות ולצורך במעבד מזון.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1/2 כרוב אדום, ללא "עצמות" לבנות

2 פלפלים אדומים מתוקים או חריפים

12-10 צנוניות על קליפתן

2 בצלים סגולים

כמה עלי חסה אדומה, קרועים ביד

200 גרם סלט סלק כבוש, מוכן

3 עגבניות גדולות ובשלות

4-3 כפות טאפנד זיתים שחורים (ממכל או משפופרת)

לרוטב:

1/3 כוס חומץ בלסמי

2 כפות סוכר חום או דמררה

2/3 כוס שמן זית

מלח ופלפל

הוראות הכנה

מעבד מזון יסייע מאוד בהכנת סלט זה: ראשית חוכמה, פורסים בו בדיסקית הפריסה את הכרוב בלבד.

כרוב חייבים לעסות כדי שיתרכך ויספוג את הרוטב. דרך אחת היא לערבב את חומרי הרוטב (חוץ מהשמן) ולעסות אותם ביד לתוך רצועות הכרוב. דרך מהפכנית יותר היא להשתמש לצורך כך במיקסר או במעבד מזון עם להב פלסטי קטום בלבד - להב מפלדה ירסק את הכרוב תוך דקה.

קולפים את הבצל, מסירים את התוך והגלעינים והצלעות מן הפלפלים (פשוט חותכים אותם מסביב) וקוטמים את ראשי הצנוניות. מעבירים את הבצל, הפלפלים והצנוניות דרך אותה דיסקית פריסה של מעבד המזון.

מעבירים הכל לקערה. מערבבים עם החסה והסלק ועם שמן הזית. טועמים, מתקנים תיבול. צריך שהטעמים יורגשו היטב: חמיצות, מתיקות, פלפליות.

עכשיו משטחים את הסלט בקערה שטוחה גדולה, רצוי כחולה או כתומה או בצבע אחר שידגיש את אודם הסלט.

קולפים ופורסים את העגבניות. מניחים במרכז הסלט. עליהן, במרכז, שמים תלולית טאפנד ומגישים עם לחם שחור כהה וחמצמץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות