מתכון של לייזה פאנלים: הסלט של אמא של יוסי

מתכון לסלט פסטה וברוקולי שהוא זפטה לפנים מרוב שהוא טעים. מתכון של לייזה פאנלים מתוך הספר "קל קל קל"

חגית ביליה
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
הסלט של אמא של יוסי - מתכון של לייזה פאנלים
הסלט של אמא של יוסי - מתכון של לייזה פאנליםצילום: גיא בהר וחגית ביל
חגית ביליה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4–6 מנות

הסלט הזה הוא זפטה לפנים מרוב שהוא טעים. כן, יש סלטים שבאו לנער לנו את אמות הקרוטונים. אני מאוד מחבבת סלטים, מטורפת על ירקות, אבל זה — הקבצה א', גאון, עשירון עליון. אין אחד שטועם אותו ולא מבקש מתכון במיידי.

רכיבים

  • ראש ברוקולי טרי, פריך, גדול, יפהפה (לא מבושל ולא מהקפאה), חתוך לפרחים קטנטנים
  • 2 כפות חומץ
  • 1 ו–1/2 כוסות פסטה קצרה (פנה, פרפרים, או מה שיש), מבושלת
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות קטניות מדוגמות
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 1/2 כוס עגבניות מיובשות מצנצנת, מסוננות משמן וקצוצות
  • 1/2 כוס אגוזי קשיו, קלויים ושבורים
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים דק

לרוטב:

  • 2 כפות מיונז
  • מיץ מלימון אחד עסיסי
  • 2 כפות מים חמים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון

הוראות הכנה

מכניסים את פרחי הברוקולי לקערת מים עם 2 כפות החומץ ל–5 דקות, להשמדת כל שמץ מזיק, ומסננים.

מערבבים בקערה את פרחי הברוקולי, הפסטה, הבצל הסגול, החמוציות, העגבניות המיובשות, אגוזי הקשיו והבזיליקום.

מערבבים יחד טוב טוב את כל חומרי הרוטב עד איחוד, ושומרים במקרר על להגשה.

יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים אותו היטב.

הסלט של אמא של יוסי

תגובות